Domino’s i New Zealand er nu de første, der på forsøgsbasis vil bringe mad ud med droner
“Vi har altid sagt, at det ikke giver mening at bruge en to tons tung maskine til at levere en ordre på to kilo.”
Sådan sagde Domino’s gruppe CEO og managing director, Don Meij, for nylig i en pressemeddelelse. Og i samme anledning præsenterede han pizza-koncernens nyeste teknologiske påfund: pizza med drone.
Længe har vi talt om droner og muligheden for at få ting bragt til døren med de små flyvende robotter. Både Google og Amazon, DHL og det schweiziske postvæsen har gang i luftposten, og Domino’s melder sig nu ind i drone kapløbet.
Læs også: Domino’s nye app oversætter din maverumlen til pizzafyld
I torsdags demonstrerede Domino’s i samarbejde med drone-startuppen Flirtey, hvordan madlevering med drone kan se ud. Og såfremt Flirtey får de nødvendige tilladelser til at lave kommercielle leveringer, forventer Domino’s, at pizzasultne new zealændere kan få deres mad leveret med drone inden udgangen af året.
Fri leg i luften over New Zealand
Domino’s siger, at valget er faldet på New Zealand, fordi landets regulativer tillader ubemandet levering via luften.
Læs også: Glem droner – din pizza skal leveres med robot
“New Zealand har de mest fremadtænkende luftfartsregler i verden,” siger Flirtey CEO Matt Sweeney ifølge Fortune i en pressemeddelelse.
Det er dog ikke alle bestillinger, der skal leveres til vejrs, og pizzabuddet bliver med andre ord ikke arbejdsløs endnu. For ifølge pressemeddelelsen er det ikke alt på menuen, der egner sig til at blive sendt med drone, og samtidig vil man kun bruge dronerne, hvis man vurderer, at det er hurtigere end de traditionelle leveringsmuligheder.
Hvis forsøgsordningen bliver en succes, håber Domino’s på at udvide til andre lande, så snart det er muligt. Herunder Australien, Belgien, Frankrig, Holland, Japan og Tyskland, står der i en pressemeddelelse fra Dominos.
Der er endnu ingen planer om flyvende Pepperoni- og Hawaii-pizza i det danske luftrum.
For nylig kom det frem, at blandt andre Justeat ville forsøge med et helt andet tiltag, nemlig at levere mad og pakker i små fortovsrobotter. Robotordningen skyldes blandt andet de mange dronerestriktioner, der findes i mange lande.