da
da
sv

Det siger vores medlemmer

Dit netværk er vigtigere end nogensinde

“Faglige netværk er vigtigere end nogensinde før. Derfor er det også en nødvendighed, at ledere gør alt, hvad de kan for fortsat at finde luft i budgettet til at sende deres medarbejdere afsted i netværksgrupper. Samtidig er det lige så vigtigt, at medarbejderne selv står fast på, at kompetenceudvikling er blevet ekstra uundværligt set i lyset af corona-krisen”, siger hun.

Marianne Gade Kranker blev tidligere på året kåret som årets F5’er, men da vi efterfølgende mødte hende til en snak om, hvad udnævnelsen betyder for hende, ville hun hellere tale om vigtigheden af et fagligt netværk – især i fremtiden.

Vores styrke ligger i vores forskellighed

Et netværk bygget på diversitet, sparring og høj faglighed er med til at styrke dit lederskab. Det mener Jørgen Schøller, der er head of operations hos DTU og medlem af F5’s netværksgruppe ‘Innovation i virkeligheden’.

“Jeg oplever, at folk ofte er for ens inden for samme organisation, og at det derfor kan være svært at opnå nye perspektiver og refleksioner i forbindelse med sit lederskab.” Det forklarer Jørgen Schøller, der er head of operations ved DTU Health Technology og bestyrelsesmedlem i blandt andet EIT Health Scandinavia.

I et eksternt netværk kan du tale frit

”Noget af det væsentligste ved at deltage i et fagligt netværk er, at du sørger for at bevæge dig væk fra din egen organisation og dens kulturelle rammer. For mig har det været afgørende at blive en del af et eksternt netværk med et fortrolighedsrum, hvor jeg føler mig fri til at være den, jeg er, og hvor jeg kan sige det, jeg mener”, forklarer Henriete Siff Thomsen.

Ulige børn leger bedst

“Jeg kan godt forstå, hvis nogle ledere går med den tvivl, men faktisk er det enormt givende at blive sat sammen med nogen, som ikke ligner dig selv. Vi er ofte farvede – og bundet – af den kultur og den måde at gøre tingene på, som præger vores egen organisation. Først ved at snakke og sparre med mennesker fra nogle helt andre brancher, kan vi opnå brugbare løsninger, som vi ellers ikke ville være nået frem til. Det gælder alle virksomheder uafhængig af størrelse”, siger Christian Ravn, CIO i it-virksomheden ECIT Solutions.

Jeg får ikke bare inspiration, men også praksis med fra mit netværk

“Jeg har valgt at være en del af dette netværk i stedet for at tage anden videreuddannelse. Det skyldes primært sparrings-delen, og at det er relateret til noget prasis. Der bliver lagt meget vægt på, at vi skal tage tilbage til vores forskellige organisationer efter møderne og foretage konkrete handlinger på baggrund af det, vi drøfter. På den måde er møderne mere end bare teori – modsat meget undervisning, hvor du sagtens kan lade dig inspirere, men det er sjældnere at du tager konkrete metoder med hjem”, forklarer hun.

Intimitet er nøglen til lederskab

”Jeg er medlem af flere ledergrupper, ligesom jeg tager på workshops og kurser, men udbyttet er ikke det samme, som jeg får ved at være medlem hos F5. Nøgleordene er kontinuitet og intimitet. Kontinuitet fordi den samme gruppe mennesker løbende mødes for at bygge videre på vores faglige relation og intimitet, fordi du over tid formår at røre ved hinandens følelser omhandlende ledelse”, mener Stefan Schlie, der er Head of WTG Engineering i Vattenfall

Kvit traditionerne og invester i dine medarbejdere

I mange virksomheder bør dét at knytte sine medarbejdere til et fagligt netværk ikke ses som en omkostning, men som en investering i vigtig medarbejderudvikling. Det mener Henrik Pedersen, der er Sales Director hos P&O Ferries og netværksmedlem hos F5.

Har man aldrig været tilknyttet et fagligt netværk, er det kun naturligt at have sin tvivl i forhold til udbyttet. Mange steder er det dog i lige så høj grad ledelsen i ens virksomhed, der enten ikke kan se fidusen ved netværksmøder, eller som ikke ønsker at betale, hvad det koster.

Medlemsskaber

Som medlem hos F5, sørger vi for, at du altid holder dig på forkant med de nyeste trends og tendenser indenfor ledelse.

Vil du være med i en netværksgruppe eller have et medlemskab der giver adgang til vores vidensportaler og events?

Bliv klogere på dine muligheder her.