Drop e-mails: Fem apps, der gør dig hurtigere, klogere og bedre

3. September 2015

Verdens mest innovative virksomheder har for længst erstattet mails, Word og whiteboardet med smarte online samarbejdsværktøjer. F5 guider dig til nogle af de mest udbredte af slagsen

 

Smarte samarbejdsværktøjer er blevet mainstream i Silicon Valley og resten af verdens mest innovative økosystemer. Her skaber værktøjerne overblik over processer, fremmer effektiv kommunikation og gør fildeling lettere.

Samlet set giver værktøjerne en øget produktion på mellem 20-25 procent pr medarbejder, vurderer McKinsey.

Men danske virksomheder er ikke kommet med på bølgen. Det viser en ny undersøgelse, som Magasinet F5 står bag.

40 procent af de 600 respondenter i undersøgelsen har deres daglige gang i virksomheder, hvor e-mails og telefonopkald udgør de eneste redskaber til intern kommunikation og samarbejde. Samtidig har kun 14 procent af virksomhederne det som politik at benytte samarbejdsværktøjer internt i virksomheden.

Det vil F5 gerne ændre på. Derfor har vi samlet den ultimative guide til smarte samarbejdsværktøjer her.

Type caption for image (optional)

Slack
Slack er lige nu noget af det mest hypede inden for kommunikationsværktøjer til teams. Og det er ikke for sjov, at firmaet bag Slack efter få år på markedet har en værdi af svimlende 2,8 milliarder dollars.

Kris Østergaard, oversætter af den danske version af ‘Eksponentielle organisationer’ og konsulent i bureauet DARE2, er endnu en af de nykonverterede Slack-brugere.

“Jeg tør næsten ikke tænke på, hvor mange timer vi har sparet,” siger han, da han bliver spurgt om sine Slack-erfaringer.

Kris Østergaard og resten af DARE2 står bag inkubator-programmet Thinkubator, der skal forvandle håbefulde unge med idéer til lovende startups på vej mod funding. Ved forløbets start blev det gjort klart, at mails var bandlyst – al kommunikation skulle foregå på Slack.

“Vi fik seriøst kun to mails gennem hele forløbet. Og man skal tænke på, at vi koordinerede ti teams med tilsammen mere end 30 personer, i et forløb, som kørte i ti uger,” siger han.

Også Harddiskens Henrik Føhns er begejstret for Slack.

“Slack er det første kommunikationsværktøj til arbejdet, som jeg har oplevet markant har mindsket emailbyrden. Stort set alle vores redaktions interne emailtråde der førhen bredte sig som ukrudt (adskilt af lange emailsignaturer) er nu væk,” skriver Henrik Føhns i en anmeldelse af app’en.

Han fremhæver også Slacks evne til at integrere med andre tjenester som Google Drive som et plus i den i forvejen høje karakter.

Kort sagt:
Slacks primære funktion er at forbedre intern kommunikation og at komme af med overfyldte indbakker. Men da tjenesten har en stribe af integrationsmuligheder, kan det også fungere som kontrolcenteret, der holder styr på alle de andre værktøjer.

Type caption for image (optional)

Trello
Her på redaktionen bruger vi cloudservicen Trello. Og det er vi ret tilfredse med. Redskabet er genialt til to-do lister og giver et godt visuelt overblik takket være sit rene design.

Trello består af forskellige ‘tavler’, hvor man kan kreere kort, som indeholder information, noter, deadlines og filer . Derudover kan forskellige medarbejdere føjes til kortene, så det bliver en leg at uddelegere opgaver.

På overfladen kan Trello virke som en tavle med post-its, men nede i motorrummet gemmer der sig et værktøj med et væld af anvendelsesmuligheder.

Du kan for eksempel lave permanente kort, som fungerer som en slags Wiki. Det giver nye medarbejdere mulighed for altid at have instruktioner ved hånden.

Du kan skabe et visuelt overblik, så du på ægte kanban-manér (et foruddefineret lavt antal, red), giver dine medarbejdere jævnt fordelte opgaver. Det er stort set kun fantasien, der sætter grænser.

Trello har også integration med en række andre services, herunder Slack.

Du får en stor del af funktionaliteten i den gratis version, men skal betale 5 dollars pr. måned, hvis du vil være i stand til at vedhæfte større filer.

Kort sagt:
Synes du også, at små post-its med æselører hæmmer brainstormingen? Vil du gerne have bedre overblik over dine idéer og arbejdsopgaver? Så er Trello et værktøj, du skal kigge nærmere på.

Type caption for image (optional)

 Podio
Podio er et socialt samarbejdsværktøj. Programmet er udviklet i Danmark, men blev for et par år siden solgt til Citrix – angiveligt for et beløb over 250 millioner. Hovedkvarteret er stadig i København.

Podio byder på lidt af hvert. Der er kommunikationsværktøj som Slack, men der også project management-redskaber og fildeling. Allermest er det dog et redskab, som kan sørge for, at alle i virksomheden er på samme linje i forhold til processer og trin i projektarbejdet.

Podio er dyrere end de andre services i denne guide. App’en er gratis i en light-version for et team på op til fem personer, men koster mellem 9 og 24 dollars pr måned for større virksomheder, hvor den mest har sin berettigelse. Flere brugere brokker sig over, at upload af filer kan gå langsomt.

App’en hævder selv, at den adskiller sig fra konkurrenterne ved at have et stærkere design. Det kan tilskrives det danske ophav.

“Kampen kommer til at stå på user interface, og der har vi en fordel i Danmark med en solid designtradition,” siger stifter Tommy Ahlers i et interview med Computerworld.

Han fortæller, at forholdet mellem udviklere og designere i et software-produkt traditionelt ligger omkring 20:1, men hos Podio er ratioen snarere omkring 6:1.

Kort sagt:
Podio er til virksomheder, som arbejder meget med projekter, og som ikke er bange for at betale ved kasse 1 for et gennemdesignet produkt. Men er app’en nu også det værd med de mange billige eller gratis alternativer derude?

Type caption for image (optional)

Google Drive
Google Drive byder udover fillagring og -deling på en pakke af værktøjer, som man kender dem fra Office-pakken. Særligt tekstbehandling og regneark er attraktive i denne pakke. Her på redaktionen bruger vi særligt Google Docs til at samarbejde om tekster. Servicen har en række funktioner, der gør det til en leg at redigere tekster sammenlignet med, hvad mange stadig gør: altså at tilføje Word-dokumenter til e-mails og sende dem frem og tilbage.

Google Drive er cloudbaseret, og gemmer automatisk alt som du og dine kollegaer har lavet. Samtidig er det enkelt og byder på gode muligheder i forhold til at kommentere, foreslå ændringer og gendanne tidligere versioner.

For de fleste firmaers behov vil Google Drive være gratis. Men husk, at du med Google altid betaler i sidste ende ved at give dem adgang til din data.

Kort sagt:
Hvis du i forvejen bruger Google til mail, er der gode grunde til at bruge Google Drive til tekstbehandling og regneark. Det enkle interface får Microsoft Word til at fremstå som cockpittet i et rumskib fra 70’erne. Læg dertil at alle i dit team simultant kan arbejde i samme dokument, samt enkel deling, og det er en no-brainer. Eneste kval er sikkerhedsindstillingerne, og at du støtter Googles efterhånden solide verdensherredømme.

 

Type caption for image (optional)

Yammer
Yammer er en del af Microsofts Office365-pakke og er dermed ret udbredt. Værktøjet kan særligt bruges til at skabe øget transparens i organisationer af alle størrelser og fremme intern vidensdeling. Det kan ses som en form for Facebook til virksomheder, og minder også om det rent visuelt.

I Grundfos blogger direktør Mads Nipper løs på Yammer og giver dermed medarbejdere mulighed for at følge med i hans hverdag. Værktøjet er også godt vidensdeling og brainstorming på tværs af afdelinger.

F5 har snakket med Region Sjælland, som ligeledes er varme fortalere for samarbejdsværktøjet. Her bruges det til vidensdeling, og giver alle medarbejdere en øget fornemmelse af transparens i virksomheden.

Yammer er som sagt en del af Microsofts pakke og integrerer firmaets andre værtøjer, som eksempelvis fildelingstjenesten Sharepoint.

Kort sagt:
Har din virksomhed allerede betalt for Microsoft-pakken er det værd at forsøge sig med Yammer til intern kommunikation. Men hvis din virksomheden hører til i Googles univers, så er Yammer og Sharepoint straks mindre interessant.

Det siger vores venner
Men overflødighedshornet af smarte samarbejdsværktøjer stopper ikke her. Der er mange flere derude. Vi har spurgt vores venner på Twitter og Facebook, hvilke samarbejdsværktøjer, de bruger. Her er et lille udpluk:

Get Base – Mere et CRM-system end et socialt samarbejdsværktøj. Til salgsadelinger. Hjælper med at holde styr på leads, kunder og processer.

Asana – Kombinerer kommunikation med to-do lister og projektledelse. Skaber transparens i teams, og sørger for, at din indbakke ikke bliver fyldt.

Basecamp – Projektledelsesværktøj med kalender, fildeling og chatfunktion.

Side Kick – Værktøj, som giver dig mail-muligheder. Gør dig blandt andet i stand til at se, hvordan potentielle kunder interagerer med dine mails. Nok mest til salgsorganisationer.

Nimble – Integrerer CRM-system med sociale medier, så du ved så meget som muligt om leads og kunder.

Hubspot – Marketing-app, der hjælper med sociale medier, blogging og SEO.

Asser Bøggild Christensen

Læs også

Har du fundet din praktikplads til næste semester?

Har du fundet din praktikplads til næste semester?

F5 er en ung og ambitiøs virksomhed, som stræber efter at være Danmarks foretrukne leverandør indenfor lederudvikling. Vi har gennem de seneste 6 år samlet ca. 2000 ledere fra Danmarks største organisationer til sparring via netværksgrupper, foredrag, konferencer og...

read more
“I et eksternt netværk kan du tale frit”

“I et eksternt netværk kan du tale frit”

Er man som leder medlem af et internt organisationsnetværk, kan det til tider være svært at tale rent ud af posen. Det mener Henriete Siff Thomsen, der er centerleder i Frederikssund Kommune. Hun føler, at der er et andet fortrolighedsrum i hendes netværk hos F5...

read more
“Intimitet er nøglen til lederskab”

“Intimitet er nøglen til lederskab”

Lederudvikling kommer i mange afskygninger, men der er stor forskel på udbyttet, mener Stefan Schlie, der er Head of WTG Engineering i Vattenfall. Han går både til workshops og konferencer, men peger på, at et netværk med kontinuitet og intimitet har mest at byde...

read more

Medlemskaber

Som medlem hos F5 er du altid på forkant med de nyeste trends og tendenser indenfor ledelse og lederudvikling. Vi samler nysgerrige og ambitiøse ledere, der har fokus på personlig udvikling gennem sparring og faglige diskussioner.

Vil du være med i et professionelt ledernetværk eller blot have adgang til alle vores konferencer og foredrag, så bliv klogere på dine muligheder her.

Hent PDF om netværket

Indtast dine oplysninger og få adgang til PDF'en.

Source - network group

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Få en gratis workbook.

Indtast dine oplysninger og vi sender dig en rabatkode, der giver dig én gratis workbook.

Tak.

Tal med en rådgiver.

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Få en gratis workbook.

Indtast dine oplysninger og vi sender dig en rabatkode, der giver dig én gratis workbook.

Tak.

Tal med en rådgiver.

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Tal med en rådgiver.

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Tal med en rådgiver.

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Tal med en rådgiver.

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Tal med en rådgiver.

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Tal med en rådgiver.

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Tal med en rådgiver.

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Tal med en rådgiver.

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette kursus?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette kursus?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Indtast dine oplysninger og modtag vores eventkalender i din mailindbakke

Source

Tak.

Indtast dine oplysninger og modtag kursusbeskrivelse i din mailindbakke

Source

Tak.

Indtast dine oplysninger og modtag netværksbeskrivelsen i din mailindbakke

Source

Tak.

Indtast dine oplysninger og modtag netværksbeskrivelsen i din mailindbakke

Source

Tak.

Tal med en rådgiver.

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source - counseling

Tak.

Tal med en rådgiver.

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source - counseling

Tak.

Tal med en rådgiver.

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source - counseling

Tak.

Tal med en rådgiver.

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source - counseling

Tak.

Tal med en rådgiver.

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source - counseling

Tak.

Indtast dine oplysninger og modtag brochuren om medlemskabet i din mailindbakke

Source - membership PDFs

Tak.

Indtast dine oplysninger og modtag brochuren om medlemskabet i din mailindbakke

Source - membership PDFs

Tak.

Are you interested in this network group?

Fill out the form and we will contact you.

Source - counseling

Thank you.

Are you interested in this network group?

Fill out the form and get access to the PDF about the network.

Netværksbeskrivelser

Thank you.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og få adgang til PDF'en om netværksgruppen.

Netværksbeskrivelser

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og få adgang til PDF'en om netværksgruppen.

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og få adgang til PDF'en om netværksgruppen.