da
da
sv

F5 Focus reboarding – februar

Corona har nødvendiggjort reboarding af hjemsendte medarbejdere

Danske ledere er nødt til at have en konkret reboarding-strategi, når deres medarbejdere begynder at vende retur fra hjemsendelse, mener Iben Arvad Hansen, direktør i work-live-stay. “Den største fejl, man kan begå, er at antage, at tingene er som før”, fastslår hun.

Krisen er en prisme, vi ser virkeligheden mere klart igennem

Hvordan kan en reboardingproces være afsættet for at få luget ud i dårlige vaner og italesat, hvad der egentlig er værdiskabende i jeres organisation?

Ledelses- og proceskonsulent Flemming Andersen deler i denne podcast ud af sine tanker om reboarding som metode til at håndtere de belastningsreaktioner, som en nedlukning med hjemsendelser kan have medført.

Han giver også sine bud på, hvordan du som leder bør gribe muligheden for at styrke din organisation og se krisen som et momentum for forandring.

Du er nødt til at sætte rammerne for dine medarbejderes retur

Før den hjemsendte arbejdsstyrke atter indfinder sig på arbejdspladsen, skal man som ledelse have kridtet banen op for medarbejdernes retur. Et reboarding-forløb er nødvendigt, men hvordan tilgodeser man både individet og virksomheden?

Reboarding gennem tillid og transparens

Hvordan har Europas Bedste Offentlige arbejdsplads reboardet deres medarbejdere, så de fortsat har en høj score i deres APV, men vigtigst af alt trygge medarbejdere?

Se med, når Ann-Christina Matzen Andreasen fortæller om, hvordan medarbejderne fik lov til at planlægge deres egen genåbning, efter coronaen havde hjemsendt en stor del af styrken i foråret 2020.

Ann-Christina Matzen Andreasen påpeger, at en af de vigtigste ledelsesopgaver i en succesfuld reboarding er at give de svære følelser et sprog og definere en knivskarp ramme, som fordrer, at medarbejderne føler sig kompetente i deres handlingsrum.

Webinar: Succesfuld reboarding af dine medarbejdere

Kom i gang med planlægningen af en reboarding proces, som har til formål at få dine hjemsendte medarbejdere godt retur til arbejdspladsen.

Fredag d. 26.3. kl. 09.00 – 09.45 vil HR-direktør i Atea, Annette Otto, guide dig igennem et bud på, hvordan du kan designe en proces, som tager medarbejderne i hånden og fra hjemmekontoret og tilbage til jeres fælles arbejdsplads.

F5 Workbook

Som medlem af F5 får du hver måned unik adgang til en Workbook, som guider dig igennem denne måneds tema, med links til indhold og refleksionsspørgsmål.

Denne workbook hviler på to søjler, der sammen tjener det formål at skabe faglig udvikling for ledere: Den omfatter:

1) Journalistisk indhold der alle omhandler samme tema og rummer ny indsigt og viden om aktuelle tendenser inden for ledelse, organisations- og kompetenceudvikling.

2) En række refleksionsspørgsmål- og værktøjer til, hvordan du sammen med andre arbejder målrettet på at styrke dit lederskab og dine kompetencer med udgangspunkt i det udvalgte magasin-materiale. Værktøjer der tjener som vejledning for diskussion, refleksion og handling.

Har du endnu ikke modtaget din Workbook, kan du få den her.

Ledere kan ikke længere sidde medarbejdernes fleksibilitets-behov overhørig

Et stigende antal danskere efterspørger et mere fleksibelt arbejdsliv – et ønske der kun er blevet forstærket af de mange corona-hjemsendelser, forklarer erhvervspsykolog Lene Flensborg. Hun understreger, at danske ledere bør imødekomme deres medarbejderes behov og i fællesskab finde en balance mellem frihed og ansvar.

Dine medarbejdere skal ikke vende tilbage til et tomt skrivebord

Forårets første bølge af hjemsendelser medførte en høj grad af usikkerhed og utryghed blandt mange medarbejdere – ville de miste deres job? Hvad skete der, hvis de blev syge? Vi havde dengang Anders Thorup i studiet til en snak om fordelene ved at planlægge en reboarding-proces for at mindske usikkerheden blandt medarbejdere. Her pegede han på nødvendigheden af at have veldefinerede opgaver klar til sine kollegaer, så de hurtigt blev genetableret i organisationens formål.

Klumme: “Hvad kan jeg gøre for, at du kommer godt i gang igen?”

Om ikke så længe begynder mange forhåbentlig at flytte fra hjemmearbejdspladser tilbage til deres ‘almindelige’ arbejdspladser. Derfor er der god grund til at overveje, hvordan I starter op igen og reboarder teamet. Det har du sikkert allerede tænkt på.