da
da
sv

F5 Live

Torsten Stiig Jansen & Henrik Ørholst

Mandag d. 29. juni kl. 15.30-16.00

Få en opsummering af det politiske forhold mellem USA og Danmark, når vi dykker ned i ledelse og amerikansk kultur med udgangspunkt i Torsten Stiig Jansens nye bog. Vi kigger både på de historiske perspektiver og den aktuelle situation med analyser af Danmarks position baseret på de mange indsigter fra hans samtaler med topdiplomater og politikere.

Du kan se interviewet med Torsten Stiig Jansen her

Torsten Stiig Jansen tidligere USA-korrespondent for DR og forhenværende diplomat i Washington
Boginterview: “Sprækker: Om rystelserne i venskabet mellem Danmark og USA”. Gyldendal, 200 sider

Tidligere F5 Live udsendelser

Niels Overgaard & Henrik Ørholst

Mandag d. 22. juni kl. 16.00-16.30

Få input til et mere balanceret og meningsfyldt liv, når Henrik Ørholst kommer omkring den stoiske filosofi fra antikken sammen med Niels Overgaard. Niels Overgaard har i sin bog beskrevet, hvordan han selv har fået et mere afbalanceret liv, og han kommer med konkrete bud på, hvordan du kan anvende filosofien i både dit arbejds- og privatliv.

Du kan se interviewet med Niels Overgaard her

Niels Overgaard uddannet journalist og chef for bæredygtighed i PFA.
Boginterview: “Det hele handler ikke om dig”. People’s Press, 221 sider

Louise Kongsholm & Henrik Ørholst

Tirsdag d. 16. juni kl. 14.30-15.00

Dyk ned i nye metoder til segmentering af målgrupper, når Henrik Ørholst interviewer Louise Kongsholm fra pej gruppen, som har skrevet bogen “Fra vugge til krukke: livsfaser og forbrug”. 

“Den nye metode, Livsfasemodellen, er udarbejdet som en alternativ og mere kvalitativ segmenteringsmodel end de klassiske modeller baseret på køn og alder, da disse to variable ikke skaber en specielt god referenceramme til at forstå forbrugerne. For eksempel kan en kvinde på 27 år både være enlig og studerende, i parforhold og samboende eller mor til to små børn. Hendes alder og køn siger intet om hendes forbrug, men det gør hendes livsfase. Derfor er livsfasemodellen er en mere kvalitativ og intuitiv model, der afspejler reel forbrugeradfærd” – Louise Kongsholm

Du kan se interviewet med Louise Kongsholm her

Louise Kongsholm, trendforsker og ejer af Pej gruppen
Boginterview: “Fra barnevogn til kørestol: livsfaser og forbrug”. Pej gruppens forlag, 338 sider

Troels Johannesen & Henrik Ørholst

Tirsdag d. 9. juni kl. 15.00-15.30

Hvordan kan topledere styrke deres virksomheders omdømme, sikre troværdighed, synlighed og blive tydeligere ledere? Det kan de blandt andet ved aktivt at kommunikere personligt på sociale medier om virksomhedens værdier og holdninger. Se med når Henrik Ørholst kommer omkring centrale pointer i Troels Johannesens bog om ledere og deres tilstedeværelse sociale medier.

Du kan se interviewet med Troels Johannesen her

Troels Johannesen, strategisk kommunikationsrådgiver
Boginterview “Del dig stærkere”. Trykværket, 200 sider

Lars Tvede & Henrik Ørholst

Tirsdag d. 2. juni kl. 15.00-15.30

Få stillet nysgerrigheden på fremtidens supertrends når Henrik Ørholst går i studiet med iværksætter, investor og forfatter Lars Tvede. Vi kommer omkring konkrete arbejdsmetoder til at forudse fremtiden og hvilke psykologiske aspekter der står i vejen for menneskets forudsigelser. Derudover kan du blive klogere på sociale algoritmer, fremskrivninger og logiske kædereaktioner.

Du kan se Lars Tvede her

Lars Tvede, entreprenør, investor & fremtidsforsker
Boginterview: “Supertrends – 50 ting, du bør vide om fremtiden”. Politiken, 251 sider

Tue Mantoni & Henrik Ørholst

Fredag d. 29.5. kl. 15.30-16.00

Tue Mantonis nye bog “Samfundskontrakten – en danmarksrejse på jagt efter fremtiden” undersøger sammenhængen mellem et sundt erhvervsliv og en rig velfærdsstat som to uadskillelige størrelser. Se med når Henrik Ørholst dykker ned i temaerne i bogen, som også kommer omkring, hvordan adspurgte danskere forbinder begrebet “luksus” med udvalgte velfærdsydelser.

Du kan se interviewet med Tue Mantoni her

Tue Mantoni, Investor og Bestyrelsesformand
Boginterview: “Samfundskontrakten – en danmarksrejse på jagt efter fremtiden””. Life Publishing, 192 sider

Christian Ørsted

Fredag d. 29.5. kl. 10.00 – 10.30

Hvorfor er forandringer så svære? Christian Ørsted giver i sin nye bog “Fatale forandringer” et kritisk indblik i bagsiden ved moderne (forandrings)ledelse og går i dybden med konsekvenserne og myterne om modstand mod forandring og performancekultur. Han stiller spørgsmålstegn ved de nuværende metoder for forandringsledelse, og i F5 Live dykker vi ned i nogle af de cases og den forskning, bogen er baseret på. Se med og få et indblik i, hvordan du kan navigere i en uforudsigelig fremtid, hvor forandringer er hverdagskost og kompleksitet en fast komponent i arbejdslivet. 

Bogen “Fatale forandringer – Forstå forandringsledelse i en uforudsigelig verden” udkommer d. 4. juni ved forlaget People’s Press og kan forudbestilles her, hvor du også kan læse mere om bogen og forfatteren.

Du kan se interviewet med Christian Ørsted her

Christian Ørsted, forfatter, ledelsesrådgiver og foredragsholder
Forpremiere på ‘Fatale forandringer: Forstå forandringsledelse i en uforudsigelig verden”. Max Stougaard interviewer bestsellerforfatteren Christian Ørsted om opfølgeren til Livsfarlig ledelse”

Hans Arnbjerg

Torsdag d. 28.5. kl. 15.00-15.30

I en tid med store omstruktureringer bliver nye projekter ofte søsat for at tilpasse sig omgivelserne. Hans Arnbjerg kommer med råd til, hvordan man sikrer sig at holde øjet på bolden og ikke drukner i de mange nye projekter.

Hans Arnbjerg har gennem mere end 25 år arbejdet med projekter, programmer og porteføljeledelse. Både som projektleder, head of PMO og rådgiver for virksomheders topledelse. Han har arbejdet med projekter indenfor farma, biotech, medical device og tech, men også udviklet PMO-er for det offentlige.

Du kan se interviewet med Hans Arnbjerg her

Hans Arnbjerg, cand Scient, Exec. MBA, PMP Owner and founder of Project Governance APS
Projektstyring – få overblik og skab retning

Tomas Lykke & Henrik Ørholst

Tirsdag d. 19.5. kl. 16.30-17.00

Se med når Henrik Ørholst interviewer Tomas Lykke som har skrevet bogen “Hvem har taget min kaffe”. Bogen er en diskussionsbog, som inviterer til debat og inspiration, når ledere og teams skal skabe kundeoplevelser, der sidder lige i skabet – hver gang.

Du kan se hele interviewet her

Tomas Lykke, partner hos Hildebrandt & Brandi
Boginterview: “Hvem har taget min kaffe”. PubliShare, 140 sider

Ulrik Nerløe

Fredag d. 15.5. – Kl. 10.00 – 10.30

Corona-krisen har skabt et refleksionsrum, hvor flere stiller sig kritiske overfor både deres arbejde og livsform. Ulrik Nerløe, forfatter, selvudviklingscoach og foredragsholder inden for fremtidig ledelse, giver sine bud på, hvordan du kan bruge krisen til at styrke din organisations værdier til at skabe mening for dine medarbejdere. Det kan styrke organisationens position og både tiltrække og fastholde de gode talenter.

Du kan se hele interviewet her

Ulrik Nerløe, forfatter, selvudviklingscoach og foredragsholder inden for fremtidig ledelse. Grundlægger af Unified People.
Styrk din organisations værdier og tiltræk talenter

Lene Flensborg & Michala Schnoor

Torsdag d. 14.5. – kl. 10.00 – 10.30

Lene Flensborg og Michala Schnoor vil dykke ned i ensomhed som følge af hjemmearbejdspladsernes fremkomst. De vil give konkrete råd til, hvordan du selv som leder kan mindske ensomhedsfølelsen, og hvordan du sikrer, at dine medarbejdere føler sig mindst muligt alene på hjemmekontoret.

Du kan se hele interviewet her

Lene Flensborg & Michala Schnoor
Undgå ensomhed på hjemmekontoret

Lilian Mogensen & Henrik Ørholst

Mandag d. 11.5. – kl. 14.30

Interview om bogen “De kan godt, de vil gerne”, som Lilian Mogensen har skrevet med Bolette Christensen. Bogen omhandler kvinder i bestyrelsesposter og de omkringliggende strukturer.

Du kan se interview med Lilian Mogensen her

Lilian Mogensen & Henrik Ørholst
Kvinder i bestyrelser

Anders Thorup

Torsdag d. 23.4. – Kl. 15.00

Anders Thorup er stifter af virksomheden introDus, der hjælper kunder verden over med at give deres medarbejdere den bedst mulige start i organisationen. 

Hele sin karriere har han arbejdet med salg, forretningsudvikling og ledelse. De seneste seks år har han arbejdet koncentreret med HR, og de seneste fire år har han udelukkede fokuseret på pre-, on-, re- og offboarding af medarbejdere. 

Anders Thorup vil til F5 Live fortælle om, hvorfor reboarding af medarbejdere har særlig betydning under disse corona-tider. I takt med at samfundet åbner langsomt op, vil der være nogle medarbejdere som vender tilbage, og nogle som stadig arbejder hjemme. Anders Thorup vil give et indblik i, hvorfor reboarding bør være en strategisk overvejelse, da flere vil vende tilbage til en forandret arbejdsplads. 

Du kan se Anders Thorup her

Anders Thorup, CEO IntroDus
Reboarding af medarbejdere efter corona

Pia Steinicke

Onsdag d.6.5. – kl. 14.00

Få et indblik i hverdagen fra testafdelingen på Odense Universitetshospital, hvor ledende bioanalytiker Pia Steinicke og hendes team tester for coronavirus. Det er en hverdag med konstante ændringer og nye retningslinjer, som sætter kommunikationen og ledelsesansvaret på prøve.

Du kan se Pia Steinicke her

Pia Steinicke, ledende bioanalytiker på Klinisk Mikrobiologisk Afdeling i Odense
Ledelsespraksis fra testafdelingen for corona på OUH

Tune Hein

Fredag d. 17.4. – kl 14.00

Krisen har sat enorme krav til strategisk ledelse, og vi ser allerede et udskillelsesløb tage sted, hvor forandring er et centralt omdrejningspunkt. Vi kigger med Tune Hein på, hvad vi kan lære af krisen, og hvordan erhvervs-landskabet ser ud på den anden side. 

Tune Hein er en erfaren ledelsesrådgiver, uddannet fra DTU, CBS og IMD. Han har arbejdet globalt i Accenture og Right Management og har selv været leder siden 1990. I dag deler han sin tid mellem consulting, foredrag og arbejde med iværksættere.

Du kan se Tune Hein her

Tune Hein, ledelsesrådgiver og fremtidsforsker – tunehein.dk
Fremtidsperspektiver på strategisk ledelse under krisen

Birgitte Hvilsom

Onsdag d. 15.4. – kl. 14.00

Birgitte Hvilsom vil fortælle om hendes indsigter i, hvordan ledere i det offentlige har oplevet corona krisen. Billedet er entydigt på, at der i de seneste uger er forløst hidtil usete forandringspotentialer. Alle gør deres yderste for at bidrage til, vi kommer godt igennem corona-pandemien. Lederne beskriver dog også lurende faldgruber og angsten for at miste grebet. 

Birgitte Hvilsom har over 10 års erfaring som intern udviklings – og chefkonsulent i det offentlige. Baseret på dybt indblik i praksis, er hun i dag selvstændig konsulent og løser opgaver til udvikling af ledere og ledelsestalenter.

Du kan se Birgitte Hvilsom her

Birgitte Hvilsom, selvstændig konsulent – birgittehvilsom.dk
Et indblik i hverdagen hos de offentlige ledere

Kenneth Kristensen

Torsdag d. 2. april – kl. 14.00

Kenneth Kristensen er tidligere kommunaldirektør og ved at forberede et ph.d.-studie i omstillingen af den offentlige sektor.

Han vil belyse perspektiver på, hvordan krisen kan skabe grobund for en reformering af det offentliges servicedesign ved at blive skarpere på, hvordan man skaber reel værdi for borgerne.

Kenneth Kristensen kan ses her

Kenneth Kristensen, tidligere kommunaldirektør, konsulent og ejer – Reel Omstilling
Krisen som katalysator for servicedesign i det offentlige

Claudia Lindby

Onsdag d. 1. april – kl. 14.00

Hvordan kan man skabe tillid gennem det verbale og kropssproget, når man har relationer gennem en skærm?

Det vil Claudia Lindby gå i dybden med, og hun kommer blandt andet med konkrete øvelser til at skabe involverende dialog gennem åbne spørgsmål.

Du kan se Claudia Lindby lige her

Claudia Lindby, executive coach og co-founder – Copenhagen Coach House
Tillid på afstand

Reinholdt Schultz

Fredag d. 27. marts – kl. 10.00

Hvordan skaber man god intern kommunikation når (corona) krisen kradser? Reinholdt Schultz, CEO og partner i Mannov, gæster vores studie og giver indblik i, hvordan man som leder kan navigere i krisesituationer.

Se interviewet med Reinholdt Schultz lige her

Reinholdt Schultz, CEO & partner, Mannov
Krisekommunikation under corona epidemien

Thomas Tøth

Torsdag d. 26. marts – kl. 14.00

I over 10 år har Thomas Tøth i sit professionelle virke været fokuseret på globalt samarbejde, herunder især kompleksiteten forbundet med samarbejde og ledelse på distancen.

Thomas har en gennem sin ph.d.-afhandling om netop dynamikkerne i globalt distribuerede teams en solid forskningsmæssig forankring i emnet, og vil dele ud af sine perspektiver og erfaringer herfra.

I kan se Thomas Tøth via dette link

Thomas Tøth, SDC, Distance Management Consultant, External Lecturer, CBS
Distance ledelse og virtuelle møder

Camilla Raymond

Onsdag d. 25. marts – kl. 14.00

Camilla Raymond har specialiseret sig i ledelse, herunder lederuddannelsesforløb, udvikling af ledelsesteam, individuel ledersparring og rådgivning samt udvikling af teams og grupper, konflikthåndtering og supervision af psykologer, der ønsker at opnå autorisation.

Camilla Raymond vil fortælle om, hvordan man gennemfører den gode fyring, baseret på hendes nyeste bog “Kort og godt om den ordentlige fyring”, der udkommer i 2020.

Se interviewet med Camilla Raymond her

Camilla Raymond, cand. psych. aut. partner, Organisation
Den gode fyring vs. den virtuelle fyring

Tom Hansen

Tirsdag d. 24. marts – kl. 14.00

Kendte du før COVID-19 følelsen af, at du aldrig rigtigt kom foran? At dit team ofte kun havde tid til at skabe her-og-nu lappeløsninger? At både du og teamet kunne så meget mere, hvis blot I havde fat i forandringerne frem for, at de havde fat i jer?

Kan du og organisationen fortsætte med disse praksisser i de nye coronatider, eller må der en ny ledelsesteknologi til?

Det er nogle af de spørgsmål, Tom Hansen vil forsøge at besvare, når vi taler om krisen som katalysator for nytænkning af praksisser.

Se interviewet med Tom Hansen lige her

Tom Hansen – erhvervscoach, partner – Mindjuice
Udnyt krisens mulighed for nytænkning