da
da
sv

F5 Update

F5 Update

Denne overraskende egenskab vægter danskerne højest hos deres leder

Glem alt om intelligens, integritet eller evnen til at udvikle de ansatte. I en ny undersøgelse fra Konsulenthuset Ballisager peger medarbejdere på dén lederegenskab, som giver dem mest lyst til at arbejde for deres chef, og svaret overrasker konsulenthusets direktør, Morten Ballisager.

Læs mere

Glem CV, ansøgning og samtale: Den motiverede kandidat er din næste medarbejder

“Den gode kandidat er noget, man skaber – ikke noget, man bare kan finde”. Så direkte lyder budskabet fra erhvervspsykolog Lars Lundmann, der mener, at der grundlæggende er noget helt galt med vores klassiske rekrutteringsmodeller. Han påpeger, at arbejdsgivere bør fokusere på kandidaternes motivation ud fra devisen ‘show it – don't tell it’.

Læs mere

Undgå dyre fejl: Sådan får I det bedste ud af jeres rekrutteringsbureau

Det danske jobmarked er rødglødende, og det samme er antallet af stillingsopslag, som lige nu oversvømmer jobportalerne. Sådan lyder det hos Dansk Industri, der varsler et rekordhøjt beskæftigelsesniveau allerede ved udgangen af 2021, mens flere opgørelser entydigt viser, at det danske arbejdsmarked i den grad mangler hænder.

Læs mere

Spænder din bias ben for rekrutteringen af den bedste kandidat?

Den klassiske rekrutteringsproces bygger på irrationelle beslutningskriterier og en problematisk forudindtagethed. Sådan lyder kritikken – blandt andet fra Henriette Laursen, der som direktør i KVINFO anbefaler at anonymisere ansættelsesprocessen så meget så muligt, så blind rekruttering fører til en ansættelse, der først og fremmest beror på kompetencer og ikke egen bias.

Læs mere

Dine medarbejdere er dit vigtigste værktøj, når I ansætter

Mange organisationer glemmer fortællingen om sig selv, når der skal rekrutteres, og det koster ofte dygtige kandidater, forklarer ekspert i rekruttering og employer branding Camilla Fielsøe van Dijk. Ifølge hende bør væsentligt flere virksomheder oppe deres employer brand og inkludere deres medarbejderes troværdighed i jagten på kvalificeret arbejdskraft.

Læs mere
Den datadrevne Nostradamus: Interview ...
Lars Tvede har gjort det til en levevej at spå om fremtiden inden for blandt andet finansmarkeder og den teknologisk udvikling. Som gæst i F5-podcasten Focus løfter han sløret for, hvilke metoder hans firma Supertrends anvender for at kunne visualisere morgendagen inden for specifikke brancher og forudsige de supertrends, som venter forude.
4m
Nils Würtzenfeld
Kan simple tankemønstre kortlægge fr...
Ved at benytte den mentale model second order thinking, bliver du i stand til at udforske konsekvenserne af dine overvejelser, så du ikke tager nogle uovervejede beslutninger. Det forklarer konsulent og underviser Claus Fadum Nissen, der mener, at modellen også kan hjælpe virksomheder med at ræsonnere sig frem til, hvordan man kan være på forkant med fremtiden.
11m
Nils Würtzenfeld
“Selvom mine ansatte ligger 10 min. ...
Hos it-virksomheden Bornerups Datacenter har man valgt at være på forkant med fremtiden ved at gøre det seneste års corona-hjemsendelser permanente. Derfor fraflytter firmaet til august kontorlokalerne i Thy, hvorefter de ansatte skal arbejde hjemmefra. Allerede nu viser KPI’erne større effektivitet og højere trivsel, fortæller direktøren.
11m
Nils Würtzenfeld
7 gode (leder)vaner – på ny...
Stephen Coveys management-bibel 7 gode vaner har rundet 30 år, men holder de syv vaner stadigvæk? Forfatter og ekspert i vaner og ledelse Torben Wiese evaluerer på kultbogen og kommer med sit bud på 7 nye ledervaner anno 2021.
14m
Nils Würtzenfeld
Den uddøende mellemleder skal genopfi...
Fremtiden varsler en markant redefinering af mellemlederrollen. Det  viser flere perspektiver i en ny rapport fra Videncenter for God Arbejdslyst, og ifølge seniorkonsulent i videncentret, Rebekka Bøgelund vil den omstillingsparate mellemleder ikke kun blive belønnet med færre krav, men også med mere tid til at tilegne sig nye kompetencer.
11m
Nils Würtzenfeld
Mellemlederens 10 største dilemmaer...
Mellemlederen er på papiret det afgørende bindeled, der får organisationen til at hænge sammen, men i virkeligheden er der tale om et dilemmafyldt krydspres mellem topledelse og medarbejdere. Det mener coach og ledelseskonsulent Dorte Cohr Lützen. Hun udgav sidste år bogen Mellemlederens dilemmaer, der med udgangspunkt i ledernes egne erfaringer dissekerer mellemlederens 10 største benspænd.
13m
Nils Würtzenfeld