da
da
sv

Magasinet F5 Update

F5 Update

Klumme: 6 råd om at lede opad som embedsmand

Politikere har brug for et aktivt fagligt med- og modspil fra forvaltningen. Som forvaltning risikerer man dog nemt at komme i klemme, så hvordan leder man opad, når bestyrelsen består af politikere uden faglig indsigt og som er valgt til uenighed? Sådan skriver Kenneth Kristensen, direktør i Reel Udvikling.

Læs mere

Klumme: Corona-kampen kalder på forståelse – ikke kritik

Myndighedernes håndtering af COVID-19 har afstedkommet kritik fra både erhvervsledere og fageksperter. Lige nu og her bør vi dog holde igen med kritikken, med mindre vi formår at gøre den konstruktiv og målrettet beslutningstagerne, skriver beslutningsrådgiver og managing partner hos Composing, Alexandra Krautwald.

Læs mere

Chefen - den nødvendige idiot?

At påtage sig en lederrolle er også at påtage sig en skurkerolle, da jobbet i chefstolen ofte flankeres af upopulære beslutninger blandt medarbejderne. Positionen som ‘den dumme chef’ er dog lederes nødvendige lod, så længe man er sin rolle bevidst, mener ledelsesrådgiver Annette Klausen Bengtsson.

Læs mere

Stigning i antallet af kvindelige chefer skaber falsk optimisme

Antallet af kvindelige ledere i Danmark stiger. Det viser nye tal, som dog langt fra imponerer ligestillingsrådgiver Charlotte Kirkegaard. “Andre lande rykker forbi os”, siger hun og mener, at der skal både kvoter og yngre kræfter til, før vi er på rette vej.

Læs mere

Ledere bliver (stadig) 20 procent dummere hvert år

Hvis ikke du udvikler dine kompetencer, bliver du i gennemsnit 20 procent dummere om året. Sådan lyder advarslen fra professor Anders Drejer, der i 2008 udviklede et såkaldt dumhedsindeks. Et indeks der i dag er mere aktuelt end nogensinde – især for ledere.

Læs mere
Klumme: At gå en omvej er ikke spild ...
Gå aldrig den lige vej. Det er budskabet i bogen ’Barking up the Wrong Tree’ af Eric Barker. Hvis man skal have succes, nytter det ikke at gøre, hvad der bliver sagt til dig. Du skal finde din helt egen vej – om så du kommer til at gå forkert, gå en omvej eller gå i cirkler.
3m
Henrik Ørholst
Øremærket barsel varsler nye tider f...
Vi får mere diversitet i ledelse ved at sende fædre på barsel. Sådan lyder det nu enstemmigt fra de største aktører i dansk erhvervsliv. En positiv udvikling, vurderer ligestillingsforsker Anette Borchorst, der samtidig kalder de nye toner for bemærkelsesværdige.
7m
Nils Würtzenfeld
Kan man disrupte sig til både effekti...
En fire-dages arbejdsuge har skabt øget trivsel, økonomisk vækst og produktivitet hos det digitale marketing bureau IIH Nordic. For CEO Henrik Stenmann skyldes succesen dog ikke i antallet af arbejdsdage, men et gennemgribende opgør med traditionelle arbejdsprocesser.
7m
Elisa Katriona Pedersen
Gentænk jeres organisationsform eller...
Traditionelle organisationsmodeller står for fald. Efter flere års studie konkluderer førende forskere fra Asien og USA, at det klassiske pyramidehierarki i stor skala bliver disrupted, og det kalder på handling – også i Danmark.
7m
Søren Jensen
Manglende feedback til chefen svækker...
Feedback til ledere er en mangelvare, og det rammer i sidste ende hele organisationen. Hvis medarbejderne – eller lederkollegerne – skal turde melde sig på banen med ris og ros, kræver det, at ledere er med til at skabe en velfungerende feedbackkultur, mener to eksperter. Det skorter ikke på ledelseslitteratur, der beskriver nødvendigheden af feedback fra chefen til sine medarbejdere, men
10m
Nils Würtzenfeld
Synlige ledere på SoMe deler sig til ...
Danske ledere skal følge med tiden og være aktive på sociale medier. Det vil styrke deres organisation markant, mener Troels Johannesen, der er kommunikationsrådgiver og forfatter til en ny bog om strategi og taktik for ledere på sociale medier.
11m
Nils Würtzenfeld

Seneste videoer fra F5 Update