da
da
sv

F5 Update

F5 Update

Succesfuld selvledelse hviler på både tillid og kontrol

Flere ledere har fortsat svært ved at tilslutte sig tillidsbaserede ledelsesformer og give medarbejderne øget ansvar og frihed. Det er til dels forståeligt, mener forsker og lektor på RUC Tina Øllgaard Bentzen, der peger på frygten for et kontroltab. En frygt der er ubegrundet, så længe der er styr på tilliden, understreger hun. Tillid og kontrol. To umiddelbart modsatrettede ord, der be

Læs mere

Distancearbejdets forandringsprocesser starter hos lederen selv

Det er ikke vanskeligt at arbejde med forandringsledelse på distancen. Det mener Carsten Søe-Larsen, direktør hos Bornerup der tidligere på året opsagde sine kontorlokaler og permanent hjemsendte alle ansatte. De største forandringsudfordringer i forbindelse med distancearbejde ligger ofte hos lederen selv, mener direktøren.

Læs mere

En stærk virksomhedskultur er drivkraften for jeres mangfoldighedsindsats

Hos IBM Danmark ligger ønsket om at fremme diversitet og inklusion dybt forankret i virksomhedskulturen. Det fortæller HR-direktør, Anne Marie Ravn, der tegner et billede af en organisation, som på trods af prædikatet som forgangsvirksomhed, stadig har lang vej endnu.

Læs mere

“Diversitet er ikke en HR-strategi. Det er en grundlæggende værdi i alt, du gør”

INTERVIEW: Danske virksomheder vil gerne være diverse og inkluderende, men aner ikke, hvordan de bærer sig ad. Det mener rådgiver Moussa Mchangama, der understreger, at diversitet ikke er en trend, men en nødvendig vision for enhver organisation, der ønsker at fremtidssikre forretningen.

Læs mere

Manglende fokus på diversitet koster dygtige medarbejdere

Flere arbejdsgivere bør rette et rekrutteringsmæssigt fokus mod unge flygtninge, som både kan afhjælpe efterspørgslen på arbejdskraft, men også bidrage med en tiltrængt diversitet på danske arbejdspladser. Det mener Natasha Al-Hariri, direktør i Dansk Flygtningehjælp Ungdom.

Læs mere
“Der vil komme et tidspunkt, hvor de...
Hos Scan Global Logistics klæder man sig godt på til at spille en aktiv rolle i den bæredygtige omstilling indenfor transport- og logistikbranchen. Martin Andersen, Global Head of ESG and Quality, fortæller om virksomhedens miljømæssige udvikling og fremhæver, at de grønne forventninger til danske virksomheder vokser dag for dag.
13m
Nils Würtzenfeld
Kan din leder spise røde bøffer som ...
Vi er gået fra hvorfor til hvordan i klimadebatten. Det fastslår Elsemarie Kappel Petersen, der er adjunkt ved VIA University College. Hun oplever en stigende leder-lyst til at ville bæredygtighed, men de gode intentioner møder dog en række barrierer – blandt andet et psykologisk pres på lederen som rollemodel.
12m
Nils Würtzenfeld
“Vi bliver nødt til at tale forretn...
Danske organisationer skal kunne se en tydelig businesscase i deres bæredygtighedsstrategi, hvis vi skal få erhvervslivet med på den grønne omstilling. Det mener lektor og forfatter Annabeth Aagaard. I et interview med F5 Focus giver hun gode råd til, hvordan bæredygtighed med succes kan implementeres med et klart udbytte for øje.
6m
Nils Würtzenfeld
Tekno-optimisme vs tekno-pessimisme...
På få år er vinden vendt fra tekno-optimisme til tekno-pessimisme - eller i hvert fald en mere moden og nuanceret tilgang til brugen af teknologi, skriver Kenneth Kristensen, direktør i Reel Udvikling. Hvor står du selv? Og hvad betyder det for din ledelse?
5m
Kenneth Kristensen
“Det handlede ikke om at redde verde...
Da trykkeriet KLS PurePrint i 2007 var på konkursens rand, måtte man gentænke forretningsstrategien for at overleve. Løsningen blev fuld fokus på bæredygtighed og i dag er trykkeriet blandt de mest bæredygtige i verden.
7m
Nils Würtzenfeld
Denne overraskende egenskab vægter da...
Glem alt om intelligens, integritet eller evnen til at udvikle de ansatte. I en ny undersøgelse fra Konsulenthuset Ballisager peger medarbejdere på dén lederegenskab, som giver dem mest lyst til at arbejde for deres chef, og svaret overrasker konsulenthusets direktør, Morten Ballisager.
8m
Nils Würtzenfeld