da
da
sv

F5 Update

F5 Update

Virksomhedens kultur er afgørende for en succesfuld fusionering

Mange ledere svigter, når organisationskulturer skal tænkes ind i en virksomhedssammenlægning. Det mener ledelsesrådgiver Martin Brandt Friis, der slår fast, at sammenlægninger er dømt til at fejle, hvis ikke spørgsmålet om kultur er medtænkt og grundigt indarbejdet i ledelsesarbejdet.

Læs mere

5 tankefælder der spænder ben for offentlige ledere

KLUMME: Som leder i det offentlige står du med udfordringer som aldrig før. Flere af disse udfordringer er dog så gængse, så de er til at udpege og forhåbentlig styre udenom for fremtiden. Erhvervspsykolog og ledelsesekspert Lotte Lüscher udpeger fem tankefælder, som offentlige ledere ofte falder i.

Læs mere

En vellykket fusion er gennemsyret af strategisk kommunikation

Alt for mange virksomheder og organisationer slår sig på mislykkede sammenlægningsforsøg, når en fusion eller et opkøb er under gennemførsel. Nøglen til at nå i mål findes i kommunikation – særligt med fokus på egen organisation.

Læs mere

Disse personalegoder skaber engagerede medarbejdere

Personalegoder er i høj grad med til at sikre tilfredse og engagerede ansatte – men kun hvis du som arbejdsgiver formår at følge med udviklingen og skræddersy goderne efter dine medarbejderes behov. Det viser flere undersøgelser, der samtidig peger på, hvilke personalegoder der rent faktisk gør en forskel i dag.

Læs mere

Du er nødt til at sætte rammerne for dine medarbejderes retur

Før den hjemsendte arbejdsstyrke atter indfinder sig på arbejdspladsen, skal man som ledelse have kridtet banen op for medarbejdernes retur. Et reboarding-forløb er nødvendigt, men hvordan tilgodeser man både individet og virksomheden?

Læs mere
Corona har nødvendiggjort reboarding ...
Danske ledere er nødt til at have en konkret reboarding-strategi, når deres medarbejdere begynder at vende retur fra hjemsendelse, mener Iben Arvad Hansen, direktør i work-live-stay. “Den største fejl, man kan begå, er at antage, at tingene er som før”, fastslår hun.
11m
Nils Würtzenfeld
Ledere kan ikke længere sidde medarbe...
Et stigende antal danskere efterspørger et mere fleksibelt arbejdsliv - et ønske der kun er blevet forstærket af de mange corona-hjemsendelser, forklarer erhvervspsykolog Lene Flensborg. Hun understreger, at danske ledere bør imødekomme deres medarbejderes behov og i fællesskab finde en balance mellem frihed og ansvar.
11m
Nils Würtzenfeld
Disse spørgsmål skal virksomheden st...
Glem spørgsmålene til den jobsøgende. Vil du skridtet nærmere den rigtige kandidat til jobbet, bør ledere stille sig selv tre afgørende spørgsmål, mener ledelsesekspert Henrik Ørholst.
4m
Henrik Ørholst
Din udviklingsplan skal handle om dig ...
Din lederudvikling skal ikke tage udgangspunkt i KPI’er og resultater, men i dit personlige lederskab. Det mener to eksperter, der understreger, at ledere bør tage mere ansvar for egen udvikling gennem en personlig udviklingsplan.
8m
Nils Würtzenfeld
Ledere savner fokus på udvikling af d...
Under halvdelen af danske virksomheder har fokus på udvikling af nye ledere, mens danske ledere generelt efterlyser et øget fokus på udvikling af deres personlige lederskab. Afgørende følgeskab står på spil, mener to eksperter.
7m
Nils Würtzenfeld
Julekalender til ledere: Sådan genvin...
I podcast-julekalenderen ‘Ledelsesevangeliet’ ser network director Tom Hansen tilbage på forårets iderigdom og giver over 24 afsnit gode råd til, hvordan vi genfinder den uhørte energi affødt af krisens benspænd.
3m
Nils Würtzenfeld