da
da
en sv

Magasinet F5 Update

F5 Update

Bløde ledere har brug for den gamle skoles hårdhed

Bløde ledelsesværdier giver stadig ekko på direktionsgangen. Vi efterlyser fortsat ledere, der kan motivere, engagere og kommunikere med medarbejderne frem for at gå enegang og udstikke ordrer. Ifølge Morten Ballisager er det dog vigtigt, at de bløde kompetencer suppleres af en nødvendig ærgerrighed.

Læs mere

"Det kan du godt glemme"

Forfatter og ledelsesrådgiver Christian Ørsted blev mødt med skepsis og modstand, da han præsenterede idéen til sin forrige. Han skulle dog vise sig, at have fat i den lange ende.

Læs mere

Succes skaber trivsel - ikke omvendt

Ledere skal fokusere mere på succes og mindre på medarbejdertrivsel. Sådan lyder opfordringen fra ledelsesekspert Anders Seneca, der i sin nye bog mener, at vi har gjort trivsel til et mål i sig selv – et mål der skader resultater og værdiskabelse.

Læs mere

Klumme: Lav fejl og bliv en bedre leder

Dårlig ledelse optager de fleste af os. Der er alt for mange uduelige ledere, som tror, de kan være ledere bare fordi, de har den rigtige uddannelse eller har været på de rigtige kurser, men den bedste lederuddannelse er at lave fejl og lære af dem.

Læs mere

”Vi er kun homo sapiens 10 % af tiden”

Vores hjerner er langt bedre trænet til at føle og gøre ting, end den er til at huske, tænke og reflektere. Det skal vi tage hensyn til på arbejdspladsen, mener læge og foredragsholder Imran Rashid.

Læs mere
Nemmere at være topchef end toppoliti...
Selvom det bliver stadig mere normalt at skifte fra politik til erhvervslivet - og omvendt - er der fortsat afgørende forskelle på politisk ledelse og ledelse i en virksomhed, fastslår kommunikationsrådgiver, Anders Heide Mortensen.
2m
Henrik Ørholst
Vellykket digitalisering kræver offli...
Når danske ledere fokuserer for ensidigt på digitalisering og teknologiens nye muligheder, risikerer man at bremse medarbejdernes udvikling. Det mener CEO for Visma Enterprise, Monika Juul Henriksen, der påpeger, at en øget digitalisering bør være med til at sætte yderligere fokus på menneskelige potentialer.
11m
Nils Würtzenfeld
Følelser driver hardcore business...
Pak intelligenstesten væk, når den næste leder skal vælges. Fokuser i stedet på, om han eller hun har selvindsigt, følelseskontrol og det rigtige mindset. Dét skaber langt mere værdi, fastslår ekspert i mindcontrol Mikkel Severin.
9m
Pernille Kjær
Projektlederen har firmaets sværeste ...
Rollen som projektleder handler i stigende grad om ledelse, men hvordan lykkes man i sit arbejde, hvis man står i en uformel lederrolle? Ifølge ledelsesrådgiver Andreas Lindemann er det afgørende, at den succesfulde projektleder griber sit mandat – eller selv skaber det.
11m
Nils Würtzenfeld
Danske ledere mangler digital dannelse...
Som leder er du nødt til at forstå og handle på de store forandringskrav, som den digitale udvikling stiller til organisationer og virksomheder.
10m
Nils Würtzenfeld
Danske virksomheder overser mulighed f...
Mange danske virksomheder har et uudnyttet potentiale for at vokse og skabe international succes.
6m
Max Stougaard