da
da
sv

F5 kudos podcast

F5 Kudos

I podcast-serien Kudos stiller vi skarpt på en række danske ledere, der fortjener ros og anerkendelse for at efterlade sig et markant ledelsesmæssigt fodaftryk til inspiration.

I podcast-serien Kudos stiller vi skarpt på en række danske ledere, der fortjener ros og anerkendelse for at efterlade sig et markant ledelsesmæssigt fodaftryk til inspiration.


I hvert afsnit inviterer coach- og ledelsesrådgiver Claudia Lindby en interessant lederprofil i studiet til en personlig snak om karrieren, håndtering af problemstillinger, innovative arbejdsgange samt modet og lysten til at nytænke for at skabe resultater.
De personlige refleksioner har samtidig til formål at give lytterne inspiration til nye praksisser samt motivation til at styrke sin egen ledergerning.


Har du selv en leder – eller kender du en – som fortjener kudos for at styrke sin organisation gennem en ekstraordinær indsats, kan du skrive til os på podcast@f5.dk og fortælle, hvorfor vedkommende bør høste ros og samtidig inspirere andre i rollen som vores næste gæst.
#Kudos #F5Podcast #F5Kudos

Claudia Lindby

Claudia Lindby er vært på F5 serien Kudos.


Claudia Lindby har siden 2007 hjulpet ledere med at integrere menneskelige styrker i virksomhedens ledelsespraksis og dermed løfte organisationens performance management-tilgang. Claudia er Executive Coach og rådgiver en bred vifte af virksomheder om udvikling af performance-ledelse. 
Hun er ligeledes initiativtager til ”Redefining Performance”- projektet, opstartet i 2015. Tidligere har hun bl.a. været Marketing Director, Business Development Director og Marketing VP i Carlsberg Breweries og Coca-Cola.

Læs mere om Cladia

“Hvis medarbejderne ikke forelsker sig i processen, når I aldrig målet”

Forandringsledelse handler om optimering af arbejdsprocesser og resultatforbedringer, men ikke alle medarbejdere er lige begejstrede for nytænkning. Så hvordan håndterer en leder modstand mod forandring – hvad end der er tale om store organisatoriske transformationer eller implementering af nye systemer? Suzan Senol er centerleder i Frederiksberg Kommune og giver her sit bud på, hvordan man vellykket implementerer forandringsprocesser som leder. 

Du skal lede både op og ned – uden at miste medarbejdere af syne

Det er en ledelsesmæssig udfordring at skulle navigere mellem virksomhedens mange stakeholders og interessenter – især internt i organisationen. Kontorchef i Fødevarestyrelsen Christian Strøyer fortæller her om sine erfaringer med at finde balancen mellem at lede både op og ned uden at forfodele afdelinger eller miste medarbejdere af syne.

“Der er koldt på toppen” 

Den stærke leders sårbarhed er en styrke for medarbejderne

Lederrollen har altid været omfattet af autoritet samt en naturlig distance til de resterende medarbejdere. Som leder er det dog afgørende, at man også udviser sårbarhed og menneskeliggør sin position for at skabe tillid blandt medarbejderne. Det mener Lene Christensen, der er direktør i IDA, og som kalder ærlighed et vigtigt element i bestræbelserne på at vise sine medarbejderne, at ’man også bare er et menneske’. Her fortæller hun om den hårfine balance mellem at være stærk og udvise sårbarhed som leder.

Hvis man ikke uddelegerer, så brænder man ud

Mange ledere har svært ved at uddelegere ansvar og arbejdsopgaver, og det er et udtryk for mangel på tillid til sine medarbejdere, mener Kevin Beier, der er Head of Operational Excellence i Mærsk Supply. Han har selv bevæget sig fra at være en leder med behov for at sidde med alting selv til nu at kunne uddele ansvar og opgaver til sine medarbejdere. En proces der ikke kun kræver, at man får sat det rette team – bygget på tillid, men også, at man som leder finder en balance i, hvor meget frihed og ansvar den enkelte medarbejder kræver.

“Nogle vil kalde mig arbejdsnarkoman”

Organisationens DNA skal rumme alle – ikke kun chefen

Jan Nybo Jensen er centerchef på Københavns største plejehjem, Plejecentret Sølund. I denne podcast sætter han fokus på, hvordan man skaber en unik organisations-DNA, samt hvordan han har arbejdet målrettet med inddragelse af ældre borgere i samfundet. Han kommer blandt andet ind på, hvordan han i fælleskab med sit team har skabt en særlig ‘DNA’ for Sølund, samt hvilke ledelsesmæssige muligheder og udfordringer han har mødt undervejs. 

“Jeg kan godt lide spørsmål, der udfordrer mig”

Personaleledelse er ligeså vigtigt som kampene opad i den politisk styrede organisation

Som leder i en politisk styret organisation er man ofte ekstra udfordret i sin ledelse, da man skal kunne operere i et krydspres mellem sine medarbejdere og de politiske beslutningstagere over én selv. Der skal prioriteres mellem at tage de politiske kampe opad og samtidig bevare fokus på den daglige personaleledelse – en udfordring som enhedschef i Landbrugsstyrelsen Steen Bonde kender til perfektion efter mere end 20 år i styrelsen. Lyt med når han fortæller om de daglige udfordringer, projekter og forskellige transformationer.

“At skabe resultater gennem andre mennesker, er jo det vigtigste.”

Din lederudvikling halter uden aktivt ønske om feedback

Lederudvikling er højt på dagsordenen i mange hjørnekontorer, men den ønskede effekt udebliver ofte, hvis man ikke aktivt opsøger feedback som leder. Jens-Kristian Jensen er Head of Limit hos Nordea og forklarer her om vigtigheden af at italesætte det nødvendige behov for leder-feedback. For Jens Kristian-Jensen har en del af løsningen været tillid, selvkørende teams og en ærlig erkendelse af sine fejltagelser.

“Der er ikke noget værre end en leder, der vil være med til det hele, men som aldrig er der”

Ledere skal udvise tillid for at gøre sig fortjent til samme

Tillid på arbejdspladsen er langt fra en selvfølge, og derfor bør danske ledere arbejde målrettet på at skabe øget tillid i deres organisation. Det mener Thue Svaneberg, der er Chief Of Staff Compliance i Danske Bank. Hør ham fortælle om de transformationer, som har fundet sted i Danske Bank, og hvordan man ved at arbejde med tillid kan gå fra at være en upopulær chef til en empatisk og motiverende leder.

“Jeg vil have det bedste ud af enhver situation” 

Din virksomhedskultur er vigtig – både lokalt og globalt

Vil du beskrive dig selv som en leder med et stort drive, som altid er på udkig efter nye projekter? Eller kunne du godt tænke dig at prøve noget nyt? Tanya fortæller om sin rejse hos Leo Pharma, hvor hun er gået fra projektleder til leder af medarbejdere med globalt ansvar. Det betyder, at hun har haft et stort fokus på den rette målstyring på de projekter, hun har sat i søen. Det er man nødt til, når man opererer med globale teams – og på tværs af forskellige kulturer. 

”Jeg kan godt lide at sætte noget i værk, hvor man kan se resultaterne”

Organisationens værdigrundlag skal styrkes gennem den rette rekruttering

I bestræbelserne på at styrke og videreudvikle sin organisations værdigrundlag er rekrutteringsprocesser af nye medarbejdere en afgørende faktor. Det forklarer Jacob Friis Kjærgaard, der er rektor på Frederiksberg VUC & STX. Lyt med når han fortæller om sine ledelsesmæssige udfordringer i forsøget på at skabe et solidt værdigrundlag. Et værdigrundlag, som blandt andet kræver det helt rigtige team, der alle bevæger sig i samme retning og med samme motivation for at opnå den ønskede forandring i organisation.

“Man skal ikke bare være interesseret i kerneydelsen, man skal være intenst interesseret i kerneydelsen”

Slå muren ned mellem maskinrum og udnyt hinandens kompetencer

Hvad vil det egentlig sige at lede på tværs af maskinrum? Anette Rand sidder som HR Operation Director i Coop og forklarer i denne podcast om udfordringerne og succeserne ved tværgående ledelse i en større organisation. Hun forklarer blandt andet, hvordan hun forsøger at ’walk the talk’, når der skal kommunikeres budskaber mellem afdelinger, ligesom hun løfter sløret for, hvordan man kan spare tid på at udnytte hinandens kompetencer.

”Man bliver skuffet, hvis man tror, man kan det hele”

Leder i økonomi: Fra specialist til generalist

Man kan sagtens sidde i en økonomiafdeling og være kreativ anlagt – det er Jens Breitenstein fra Novozymes et levende bevis på. Hos den bioteknologisk succes-virksomhed opererer han som Group Accounting Manager og har været med til at effektivisere sin økonomiafdeling, så Novozymes i dag er blandt de skarpeste virksomheder på effektiv rapportering. Lyt med når han giver et indblik i den effektivisering, hans afdeling har gennemgået – en effektivisering som i den grad har skabt en high performance kultur blandt de ansatte.

”De styrker du har, kan du godt gøre endnu bedre” 

Lav fejl for at blive en succes

Hos mange danske virksomheder har man fortsat et øget fokus på at kunne tale om – og lære af – sine fejl, men det kræver først og fremmest en sund feedback-kultur. Det er dog ikke nogen nem proces, forklarer Signe Martedal fra Mærsk Drilling. Lyt med når hun tager os igennem sin lederkarriere og deler ud af sine erfaringer med konstruktiv feedback samt opgøret med nulfejlskulturen.

“Jeg har brug for at komme ud af min comfortzone”

Indsend tip

 Har du selv en leder – eller kender du en – som fortjener kudos for at styrke sin organisation gennem en ekstraordinær indsats, kan du give et tip til os og fortælle, hvorfor vedkommende bør høste ros og samtidig inspirere andre i rollen som vores næste gæst.”

Indsend tip