
Visualisering af Fuglekvarteret Hvidovre, udfærdiget af Holscher Nordberg Architects og Tegnestuen Lokal. Projektet er udviklet af NPV.
BYUDVIKLING & KAPITALPARTNERE
I dette netværk går vi i dybden med både udfordringer og muligheder på det danske ejendomsmarked – med særligt fokus på opførelse og finansiering af store projekter.
Chair
KIM LANG SØRENSEN
Kim Lang Sørensen er direktør, COO og Partner i ejendomskoncernen NPV og har over 20 års erfaring i ejendomsbranchen med fokus på ledelse, byudvikling, investeringsejendomme og ESG. Kim blev uddannet cand.merc. International Business fra Aalborg Universitet i 2003.
Tidligere har Kim haft ansættelser i A.P. Møller – Mærsk og Dansk Supermarked (nu Salling Group) og sidder i bestyrelsen for Detailforum.
Kim har blandt andet været med til at udvikle og opføre bydelsprojekter som Amager Strand, BIG Shopping, Engholmene, Mylo micro-living Sydhavnsgade, Waves Shoppingcenter og Gammelhavn Vejle. En række af projekterne er udviklet i JV-samarbejde med kapitalpartnere, danske såvel som udenlandske.
Kim udtaler; ”Jeg ser meget frem til at co-chair F5 netværksgruppen Byudvikling og Kapitalpartnere i samarbejde med co-chair Ejendomschef Søren Tang Kristensen fra Industriens Pension, hvor ambitionen er at samle en række ledere og beslutningstagere fra udviklings- og kapitalsiden indenfor fast ejendom for derigennem at skabe endnu bedre byudviklingsprojekter for både brugere og investorer. Dernæst ser jeg, at vi kan bruge netværket til sparring indenfor ledelse, ESG og drift af virksomhed relateret til ejendomsbranchen”.

Chair
SØREN TANG KRISTENSEN
Søren Tang Kristensen har de seneste fem år varetaget rollen som ejendomschef i Industriens Pension, hvor han bl.a. har ansvaret for udbygningen af selskabets voksende danske ejendomsportefølje. Han har i mere end 20 år arbejdet med ejendomme i bl.a. Velliv og Nordea. Han blev uddannet cand.merc. FIR fra CBS i 2005, og han blev umiddelbart derefter ansat i Nordea Ejendomme. I de efterfølgende år arbejdede Søren Tang Kristensen bredt med unoterede investeringer, inden han i 2015 blev leder af alternative investeringer og ejendomme i Nordea Life & Pension og siden hen i Velliv.
Søren har været involveret i en række projekter, der bl.a. omfatter Jernbanebyen, Frederiks Brygge, Landskabsbyen og Svanemølleholmen.

Formål
Formålet er at samle nøgleaktører rundt om bordet for at skabe en unik indsigt i, hvordan de forskellige parter tænker og handler. Her får du ikke bare sparring og vidensdeling om succeshistorierne på markedet – vi dykker også ned i de svære emner: udfordringerne og de områder, hvor potentialet for forbedring ligger. Netværket giver dig og din virksomhed et værdifuldt forum til at skabe stærkere partnerskaber, forstå markedets dynamikker og tage din forretning til næste niveau.

Foto af Gammelhavn Vejle. Projektet er udviklet af NPV.
Emner
- Tidligere stadier af ejendomsudvikling
· Fra koncept til skitse – hvordan skyder vi projektet bedst i gang?
· Analyse af markedet, samt identifikation af efterspørgslen på boligtyper og erhvervsejendomme.
· Vigtigheden af tidlig interessentanalyse og partnerskaber.
· Hvordan estimerer man realistiske omkostninger og potentielle indtægter?
· Hvordan kan internationale tendenser tilpasses til det danske marked?
· Konstellationer ved byudvikling- Partnerskaber mellem udviklere og investorer
· Strategiske partnerskaber på ejendomsmarkedet
· Hvordan sikrer man, at både udviklerens og investorens visioner for projektet stemmer overens?
· Hvordan fastsætter man klare retningslinjer for risikohåndtering og planlægger en exit-strategi?- Myndighedsbehandling og byplanlægning
· Digitalisering af myndighedsbehandling – Forkorte tidshorisonten af ibrugtagningen
· Tidskrævende myndighedsbehandling og lokalplanændringer- Finansiering og investering
· Hvordan identificerer og håndterer man finansielle risici i forskellige projekttyper?
· Forvaltning af investeringer i ejendom – Langsigtet strategi vs. kortsigtede gevinster?
· Offentlig og privat kapital på byudviklingsprojekter
· Seneste trends – Udvikling og investeringsmuligheder ift. det uklare marked.
· Investering og byudvikling i Storkøbenhavn- Bæredygtighed og ESG
· Hvordan ændringer i lovgivningen påvirker bæredygtighed i ejendom?
· Er grønne bygninger virkelig en god investering?
· Investering og byudvikling ift. certificeringer og EU Taxonomi

Illustration af Jernbanebyen. Udarbejdet af Cobe
Vil du vide mere om netværket? Kontakt en af vores to hovedansvarlige for sammensætning:

Find dit netværk
Leder du efter et netværk? Kontakt os og bliv en del af fællesskabet.