da
da
sv

Focus

Lars Lundmann

3. september 2020, kl. 16:30 – Aarhus

Personvurderinger. Som leder vurderer du hver dag adskillige personer, deres udsagn og deres handlinger. De vurderinger danner grundlag for, hvordan du har det med andre mennesker, og hvad du gør ved dem. Problemet? Den måde, som vi vurderer andre på, bygger ofte på forkerte teorier om mennesker, og derfor bliver konsekvenserne af vores vurderinger også ofte problematiske. Det er imidlertid ikke, fordi vi er dumme, eller fordi vi ikke kender de “rigtige” teorier. Det handler i stedet om, at i de kontekster, hvor vi vurderer andre, er der nogle særlige metoder indlejret, og nogle særlige interesser og magtforhold i spil.

Lars Lundmann er cand.psych. & ph.d. i personvurderinger og direktør for konsulenthuset LUNDMANN. Han er forfatter til bogen “Du skal ikke være dig selv – erhvervspsykologens guide til at få det job, du gerne vil have”. Ved denne F5 Focus  belyser han de personvurderinger, der finder sted, når vi rekrutterer til vores organisationer. Han forklarer, hvordan vores rekrutteringsproblemer skyldes de metoder, vi bruger til personvurdering og giver forslag til, hvordan man slipper for at lade personvurderingerne styre vores valg og fravalg.

TILMELD DIG TIL LARS LUNDMANN HER

Lars Lundmann, cand.psych. & ph.d. i personvurderinger, direktør for konsulenthuset LUNDMANN og forfatter
Personvurderinger ved rekrutteringer: Et levn fra fortiden

Christoph Houman Ellersgaard

1. oktober 2020, kl. 16:30 – København

Hvem tilhører de inderste cirkler af magtens netværk i Danmark? Og hvilke karriereveje fører derhen? Med udgangspunkt i sin kortlægning af den danske magtelite vil adjunkt på Copenhagen Business School Christoph Ellersgaard på denne F5 Focus fortælle om netværk og magt samt de blinde vinkler, der opstår, når topposterne besættes af meget ens personligheder. Han kaster også lys på, hvilken påvirkning magt har i organisationer både positivt og negativt, samt hvordan det influerer relationerne mellem ledere og medarbejdere. Han kommer også med nye bud på, hvordan vi skal tilgå rekruttering, talent og meritter, når fremtidens ledere rekrutteres.

TILMELD DIG CHRISTOPH ELLERSGAARD HER

Christoph Houman Ellersgaard, formand i Foreningen for Elite- og Magtstudier, forfatter og adjunkt på Copenhagen Business School
Vejen til magten

Iris Engelund

12. november 2020, kl. 16:30 – København

At kende hver enkelt medarbejders talenter og indrette arbejdsdagen, så de arbejder mest muligt med dem, booster motivation og arbejdsglæde. At arbejde med sine talenter giver energi og drive – og man er ni gange hurtigere til at se, påtage sig og udføre en opgave, når ens talenter er i spil.

Iris Engelund, talent coach og underviser i strategisk talentudvikling, disrupter talentbegrebet ved at sætte fokus på, at det ikke kun er dem, der udviser store synlige præsentationer, der har talenter, men at alle har talenter. Har man fokus på alles talenter, vil man opleve et markant løft i effektivitet, samarbejde, opgaveløsning og kommunikation. Med et inspirerende oplæg giver hun på humoristisk måde et kvalificeret bud på, hvordan man kan sætte sine talenter i spil og skabe nye og bedre handlemuligheder i virksomheder og organisationer.

TILMELD DIG IRIS ENGELUND HER

Iris Engelund, talent coach og ekspert i strategisk talentudvikling
Sæt dit talent i spil

Kai Hammerich

2. december 2020 kl. 09.00-10.30 – København

Bliv klogere på, hvordan den danske nationalkultur påvirker vores danske ledelsesfilosofi med dens styrker og svagheder, når Kai Hammerich holder oplæg til F5 Focus.

I 2013 udgav Kai Hammerich den internationale bestseller: “Fish Can’t See Water – How National Culture Can Make or Break Your Corporate Strategy” sammen med den anerkendte engelske kulturguru og sprogekspert Richard D. Lewis på forlaget Wiley. Bogen blev oktober kvartalets business-bog i The Economist i 2013 og årets managementbog i Danmark i 2013.

Kai Hammerich er cand.oecon. og MBA fra Kellogg Business School. Som 28-årig var Kai Hammerich marketingsdirektør for Apple, hvor han var med til at lancere den kendte tech gigant i Danmark. De seneste 25 år har han været international headhunter, først hos Russell Reynolds i København og London og siden 2015 hos Korn Ferry i Norden, hvor han i dag er overordnet ansvarlig. Han blev i 2008 udnævnt til en af verdens mest indflydelsesrige headhuntere af Business Week.

TILMELD DIG KAI HAMMERICH HER

Kai Hammerich, cand.oecon. & MBA fra Kellogg Business School
Vekselvirkningen mellem nationalkultur og eksekvering på virksomhedsstrategi

Tidligere Focus

Lotte Stausbøll Lüscher

Den 16. januar 2020, kl. 16:30 – Aarhus

En god leder kan se en sag fra flere sider, er i stand til at finde løsninger, der tager højde for flere aspekter i organisationen på en gang og samtidig træffe beslutninger og udvise handlekraft. Men hvordan får man som leder sin tvivl til at arbejde for sig? Hvordan undgår man at blive lammet af den? – og hvorfor er tvivlen en del af godt lederskab? 

Lotte Lüscher er partner i konsulentfirmaet Clavis Erhvervspsykologi samt forsker og forfatter til en række bøger om ledelse og paradokser, bl.a. bogen ”Lederen mellem tvivl og handlekraft”, der i 2018 blev kåret af Lederne som årets ledelsesbog.

Lotte kommer med eksempler og cases, der viser, hvordan ledere i praksis arbejder med lederskabets paradoksale vilkår. Hvordan kan lederen forsone sig med oplevelsen af at lede i et felt af paradokser, der ikke kan eller skal løses. Hun sætter lys på, hvordan man kan reflektere og indstille sig på en balancegang mellem tvivl og handlekraft.

Lotte Stausbøll Lüscher, erhvervspsykolog og forfatter
Handlekraftige ledere – med tvivlen som følgesvend!

Shahar Silbershatz

7. januar 2020, kl. 16:30 – København

Is it true that people no longer trust companies? If so – why is that the case and why does it matter? In today’s world and business environment, being trusted and having a strong reputation are increasingly essential for a company’s success – and sometimes even for its very survival. Society is becoming more critical, regulators more demanding and stakeholders in general more influential. Mistakes can be costly, and a bad reputation can cause a massive financial blow – as companies like Danske Bank, Volkswagen, United Airlines and others can demonstrate. In this talk, Shahar Silbershatz – CEO of the brand & reputation consultancy Calibar – will focus on the relationships between people and organizations, with some fundamental do’s and don’ts that help companies become more trusted and trustworthy – and thereby winning loyalty, preference and advocacy from their customers, employees and other key stakeholders.

Shahar Silbershatz – CEO hos Callibar
The importance of trust and a strong reputation – and how organizations can earn them

Camilla Kring

4. december kl. 09.00 – 11.00 – København

A-mennesker er friske og flittige, mens b-mennesker er lade natteravne. Det har vi indrettet vores samfund efter. Men giver det overhovedet mening, når mange af os har et biologisk ur, der starter senere? Den kongstanke forsøger ph.d. og keynote speaker Camilla Kring at udbrede og forklarer, hvordan en markant dårligere arbejdsstyrke er en direkte konsekvens af ufleksible døgnrytmer.

Camilla Kring
Den ufleksible døgnrytme

Mikkel Severin

23. oktober kl. 16.30-19.00 – København

Hvordan skelner vi mellem det, der bliver sagt og de tanker, der ligger bag? Det er nogle af de spørgsmål Mikkel Severins oplæg om tolkning af mimik og kropssprog besvarer. For vi siger meget uden ord. Mikkel Severin har nærstuderet kropssprog og vil på denne F5 Focus sætte spot på, hvordan du styrker din tolkning af kropssprog i møder og i samtaler med ledere og medarbejdere.

Mikkel Severin
Tolkning af mimik og kropssprog

Helle Hein

2. september kl. 16.30-19.00

Motivationen er den største forudsætning for produktivitet og arbejdsglæde. Alligevel glemmer de fleste ledere at undersøge, hvad der motiverer den enkelte medarbejder. Til F5 Focus vil Helle Hein gå i dybden med sin forskning og på underholdende vis fortælle, hvad der driver forskellige medarbejdere, og hvordan du fastholder dem.

Helle Hein
Motivation og arbejdsglæde

Karsten Lauritzen

3. oktober kl. 09.00 – 11.00

Karsten Lauritzen (V) overtog Skatteministeriet i 2015, da området i den grad var ramt af problemer. Forude havde fulgt en periode med syv ministre på fire år, og skatteområdet var ramt af en lang liste af store skandaler om svindel, unddragelse og det kuldsejlede EFI. På F5 Focus fortæller han om tiden om, kriserne og om opgaven med at genskabe tilliden til SKAT.

Karsten Lauritzen
Kriserne og om genskabe tilliden