da
da
sv

F5 Focus

F5 Focus 2021

Januar: Det personlige lederskab

Hvilken retning skal dit personlige lederskab udvikle sig i?

For at kunne være en god leder for andre, skal du først og fremmest være en god leder for dig selv. I den forbindelse er dit personlige lederskab afgørende for, at du lykkes i dit job, da det er dette, der skaber følgeskab blandt medarbejderne. F5 indleder det nye år med at sætte fokus på vigtigheden af lederudvikling – blandt andet gennem en personlig udviklingsplan.

Februar: Reboarding af medarbejdere

Corona-retur til arbejdspladsen.

Hvordan får vi vores medarbejdere i gang igen efter vinterens hjemsendelser? Når danskerne igen begynder at returnere til deres arbejdspladser, vil der blandt danske ledere være et stort behov for at sikre, at deres medarbejdere hurtigt finder sig til rette igen – både fysisk og i deres opgaver.

Marts: Fusioner & sammenlægninger

Når to kulturer bliver til én.

Virksomhedsfusioner, sammenlægning af afdelinger og nye partnerskaber. Det foregår ikke altid gnidningsfrit, når forskellige organisationskulturer sammenlægges, så hvordan lykkes man med at slå forskelligheder sammen og skabe en ny og samlet kultur, der bygger på styrkerne ved diversitet?

April: Med 2020 i bakspejlet

Fra glemmebogen til lærebogen.

2020 er et overstået kapitel, som mange af os formentlig har lyst til at slette fra vores bevidsthed. Coronaens år gemmer dog på både gyldne erfaringer og værdifuld viden, som vi ikke skal forkaste, men tværtimod tage med os videre for at kunne sige, at vi i dag står endnu stærkere.

Maj: Mellemlederen

I det evige krydsfelt.

De fleste mellemledere er vant til at skulle navigere under modsatrettede forventninger og løse svære opgaver i krydspresset mellem direktion og medarbejderstab. Det kræver blandt andet, at man finder balancen i at lede både op- og nedad –  en opgave som bestemt ikke er ligetil. Derfor sætter F5 fokus på, hvordan mellemlederen lykkes med at flytte organisationen og placere sig som et vitalt led mellem top og bund.

Juni: Megatrends

Megatrends betegnes som stærke udviklingstendenser, der ser ud til at fortsætte i lang tid og påvirke udviklingen i samfundet betydeligt. I juni måned tager vi et kig ind i fremtiden og på flere af de megatrends, som ligger i støbeskeen til at præge danske organisationer og deres ledere i de kommende år.

August: Rekruttering

Den perfekte medarbejder … findes ikke. Det gør til gengæld den bedst egnede, men hvordan finder man den rette kandidat, og hvilke faldgruber, blinde vinkler og misforståelser skal du være opmærksom på, når du rekrutterer? Samtidig bør fokus ikke kun ligge på kandidaten, men også på dig som arbejdsgiver, da fordomme og forudindtagede forventninger kan forplumre ansættelsesprocessen.

September: Bæredygtighed

Er det stadig aktuelt?

Klimakrisen er desværre ikke forsvundet, bare fordi alt har handlet om COVID-19 siden foråret. Og med den kommende vaccine og forventninger om en snarlig normalisering af samfundet, vil klimadebatten vende tilbage for fuld udblæsning. Så hvordan kommer vi videre med så kompleks en agenda som bæredygtighed? Få konkrete værktøjer til praksis og bliv klogere på de seneste tendenser.

Oktober: Diversitet

Hvordan kommer vi videre i jagten på diversitet?

Vi skal have diversitet i vores bestyrelser, i vores ledelser og i vores teams, men hvordan, hvor diverst skal vi favne, og hvad betyder det egentlig for bundlinjen?

Hop med når F5 dykker ned i mangfoldigheden og ser på vigtigheden af diversitet i vores organisationer.

November: Selvledende teams

Danske organisationer oplever en stadig stigende grad af decentralisering. Det ses, når antallet af selvledende teams vokser, tilliden til de ansatte styrkes og flere ledere vælger at udlicitere ansvar og beslutningskraft til medarbejderne.

Denne tendens så en tvunget eskalering i 2020, men hvor står vi i dag? Hvorfor er det nødvendigt at udlægge ledelsesprocesser til lokale beslutningstagere? Hvad vinder organisationen ved at erstatte detaljestyring med tillid og hvilke krav stiller udviklingen til ledere, der forsøger at efterleve tidens agile ledelsesformer og tanker?

December: Forandringsledelse

En kompetence der er kommet for at blive.

Evnen til at håndtere forandringer hænger direkte sammen med forudsætningerne for at nå jeres mål som organisation – men også for at overleve og forblive konkurrencedygtige. Ansvaret for vellykkede forandringer er i dag et vilkår for ledere, men hvordan lykkes du med at kommunikere forandringerne ud, hvordan understøtter dine handlinger dine ord? F5 stiller skarp på vellykket forandringsledelse.

Tidligere Focus

Kai Hammerich

2. december 2020 kl. 09.00-10.30 – København

Bliv klogere på, hvordan den danske nationalkultur påvirker vores danske ledelsesfilosofi med dens styrker og svagheder, når Kai Hammerich holder oplæg til F5 Focus.

I 2013 udgav Kai Hammerich den internationale bestseller: “Fish Can’t See Water – How National Culture Can Make or Break Your Corporate Strategy” . Bogen udforsker, hvordan en manglende forståelse for den nationalkultur, man søger at bedrive forretning i, kan have fatale konsekvenser. Som for eksempel da Wallmart forsøgte at penetrere det tyske marked, hvilket førte til et tab på 150 millioner dollars årligt, indtil de måtte opgive.

Kai Hammerich er cand.oecon. og MBA fra Kellogg Business School. De seneste 25 år har han været international headhunter, først hos Russell Reynolds i København og London og siden 2015 hos Korn Ferry i Norden, hvor han i dag er overordnet ansvarlig. Han er tidligere blevet udpeget som en af verdens mest indflydelsesrige headhuntere af Business Week.

Kai Hammerich, cand.oecon. & MBA fra Kellogg Business School
Vekselvirkningen mellem nationalkultur og eksekvering på virksomhedsstrategi

Iris Engelund

12. november 2020, kl. 16:30 – København

Når du kender hver enkelte medarbejders talent og indrette arbejdsdagen, så de arbejder mest muligt med dem, booster det deres motivation og arbejdsglæde. Ved at arbejde med dine medarbejderes talenter øger du deres energi og drive – og de er ni gange hurtigere til at se, påtage sig og udføre en opgave, når deres talenter er i spil.

Iris Engelund er talent-coach og underviser i strategisk udvikling af talent. Hun disrupter talentbegrebet ved at sætte fokus på, at det ikke kun er dem, der udviser store synlige præsentationer, der har talenter, men alle medarbejere i din organisation. Hun argumenterer for, at du med fokus på hvert enkelt af dine medarbejderes talenter vil opleve et markant løft i effektivitet, samarbejde, opgaveløsning og kommunikation.

Med et inspirerende oplæg giver hun på humoristisk måde et kvalificeret bud på, hvordan man kan sætte sine talenter i spil og skabe nye og bedre handlemuligheder i virksomheder og organisationer.

Iris Engelund, talent coach og ekspert i strategisk talentudvikling
Sæt dit talent i spil

Christoph Houman Ellersgaard

27. oktober 2020, kl. 16:30 – København OBS NY DATO (flyttet fra d.1. oktober).

Hvem tilhører de inderste cirkler af magtens netværk i Danmark? Og hvilke karriereveje fører derhen? Med udgangspunkt i sin kortlægning af den danske magtelite vil adjunkt på Copenhagen Business School Christoph Ellersgaard på denne F5 Focus fortælle om netværk og magt samt de blinde vinkler, der opstår, når topposterne besættes af meget ens personligheder. Han kaster også lys på, hvilken påvirkning magt har i organisationer både positivt og negativt, samt hvordan det influerer relationerne mellem ledere og medarbejdere. Derudover vil han bringe sine bud på, hvordan du skal tilgå rekruttering, talent og meritter, når fremtidens ledere rekrutteres.

Christoph Houman Ellersgaard, formand i Foreningen for Elite- og Magtstudier, forfatter og adjunkt på Copenhagen Business School
Vejen til magten

Lotte Stausbøll Lüscher

Den 16. januar 2020, kl. 16:30 – Aarhus

En god leder kan se en sag fra flere sider, er i stand til at finde løsninger, der tager højde for flere aspekter i organisationen på en gang og samtidig træffe beslutninger og udvise handlekraft. Men hvordan får man som leder sin tvivl til at arbejde for sig? Hvordan undgår man at blive lammet af den? – og hvorfor er tvivlen en del af godt lederskab? 

Lotte Lüscher er partner i konsulentfirmaet Clavis Erhvervspsykologi samt forsker og forfatter til en række bøger om ledelse og paradokser, bl.a. bogen ”Lederen mellem tvivl og handlekraft”, der i 2018 blev kåret af Lederne som årets ledelsesbog.

Lotte kommer med eksempler og cases, der viser, hvordan ledere i praksis arbejder med lederskabets paradoksale vilkår. Hvordan kan lederen forsone sig med oplevelsen af at lede i et felt af paradokser, der ikke kan eller skal løses. Hun sætter lys på, hvordan man kan reflektere og indstille sig på en balancegang mellem tvivl og handlekraft.

Lotte Stausbøll Lüscher, erhvervspsykolog og forfatter
Handlekraftige ledere – med tvivlen som følgesvend!

Shahar Silbershatz

7. januar 2020, kl. 16:30 – København

Is it true that people no longer trust companies? If so – why is that the case and why does it matter? In today’s world and business environment, being trusted and having a strong reputation are increasingly essential for a company’s success – and sometimes even for its very survival. Society is becoming more critical, regulators more demanding and stakeholders in general more influential. Mistakes can be costly, and a bad reputation can cause a massive financial blow – as companies like Danske Bank, Volkswagen, United Airlines and others can demonstrate. In this talk, Shahar Silbershatz – CEO of the brand & reputation consultancy Calibar – will focus on the relationships between people and organizations, with some fundamental do’s and don’ts that help companies become more trusted and trustworthy – and thereby winning loyalty, preference and advocacy from their customers, employees and other key stakeholders.

Shahar Silbershatz – CEO hos Callibar
The importance of trust and a strong reputation – and how organizations can earn them

Camilla Kring

4. december kl. 09.00 – 11.00 – København

A-mennesker er friske og flittige, mens b-mennesker er lade natteravne. Det har vi indrettet vores samfund efter. Men giver det overhovedet mening, når mange af os har et biologisk ur, der starter senere? Den kongstanke forsøger ph.d. og keynote speaker Camilla Kring at udbrede og forklarer, hvordan en markant dårligere arbejdsstyrke er en direkte konsekvens af ufleksible døgnrytmer.

Camilla Kring
Den ufleksible døgnrytme

Mikkel Severin

23. oktober kl. 16.30-19.00 – København

Hvordan skelner vi mellem det, der bliver sagt og de tanker, der ligger bag? Det er nogle af de spørgsmål Mikkel Severins oplæg om tolkning af mimik og kropssprog besvarer. For vi siger meget uden ord. Mikkel Severin har nærstuderet kropssprog og vil på denne F5 Focus sætte spot på, hvordan du styrker din tolkning af kropssprog i møder og i samtaler med ledere og medarbejdere.

Mikkel Severin
Tolkning af mimik og kropssprog

Helle Hein

2. september kl. 16.30-19.00

Motivationen er den største forudsætning for produktivitet og arbejdsglæde. Alligevel glemmer de fleste ledere at undersøge, hvad der motiverer den enkelte medarbejder. Til F5 Focus vil Helle Hein gå i dybden med sin forskning og på underholdende vis fortælle, hvad der driver forskellige medarbejdere, og hvordan du fastholder dem.

Helle Hein
Motivation og arbejdsglæde

Karsten Lauritzen

3. oktober kl. 09.00 – 11.00

Karsten Lauritzen (V) overtog Skatteministeriet i 2015, da området i den grad var ramt af problemer. Forude havde fulgt en periode med syv ministre på fire år, og skatteområdet var ramt af en lang liste af store skandaler om svindel, unddragelse og det kuldsejlede EFI. På F5 Focus fortæller han om tiden om, kriserne og om opgaven med at genskabe tilliden til SKAT.

Karsten Lauritzen
Kriserne og om genskabe tilliden