da
da
sv

God ledelse er at skabe følgeskab

2 min

Udpeg en retning – og gør det med kærlighed. Sådan lyder rådet fra Kongehusets ceremonimester, Kim Kristensen, der har ledererfaring som få.

I Det Gule Palæ ved siden af Amalienborg har Kim Kristensen sin arbejdsmæssige gang. I rollen som ceremonimester for Kongehuset, og gennem en lang karriere i det danske forsvar – blandt andet som øverstbefalende for de danske soldater i Afghanistan – har han opnået ledererfaring, som kun få kan hamle op med.

Et nøgleord for Kim Kristensen er følgeskab, da en dygtig leder, ifølge ham, skal gå forrest og have mod til at udpege dén retning, som soldaterne eller medarbejderne skal bevæge sig i. Det skaber tillid og troværdighed – ikke mindst, når det handler om at nå resultater. For hvis ikke soldaterne eller medarbejderne ved, at du er klar til at gå forrest, når krisen kradser, ja, så lykkes det ikke.

Ifølge Kim Kristensen, der også er tilknyttet High Performance Institute, er god ledelse ikke noget, der kommer af sig selv. Det er hårdt arbejde, og det handler i høj grad om én eneste ting: at være modig og at gå forrest, når det gælder.

“En god leder er en, der er i stand til at skabe følgeskab og de eneste, der kan vurdere, om man er en god leder, er de nærmeste medarbejdere. Kun de kan se, lugte, smage, om du er en leder, de vil følge”, forklarer ceremonimesteren.

Men ledelse er også kærlighed, mener Kim Kristensen, der på dette punkt henter inspiration i Sun Tzus krigskunst:

“Udover at bestride de faglige ting, så skal man elske sine soldater på samme måde, som var det dine egne børn. Så vil de følge dig ubetinget”, mener han.

Se interviewet med Kim Kristensen, som fortæller om ledelse og om at gå forrest.