da
da
sv

Julekalender til ledere: Sådan genvinder du forårets eksekveringskraft

3 min

I podcast-julekalenderen ‘Ledelsesevangeliet’ ser Network Director Tom Hansen tilbage på forårets iderigdom og giver over 24 afsnit gode råd til, hvordan vi genfinder den uhørte energi affødt af krisens benspænd.

Julekalendere er ikke kun for børn og barnlige sjæle.

Også ledere kan fra i dag se frem til at åbne 24 digitale låger takket være Network Director og forfatter Tom Hansen, der har skabt podcast-serien ‘Ledelsesevangeliet – 24 bud til 2021’.

Gennem de 24 afsnit videreformidler Tom Hansen en række metoder og redskaber til det personlige lederskab, men frem for alt stiller han skarpt på den galoperende innovation og eksekvering, som COVID-19 afstedkom i foråret blandt danske virksomheder, men som i dag er sendt til tælling.

“Lige nu oplever jeg ét hovedspørgsmål blandt ledere: Hvordan får vi den energi, den begejstring, den innovations- og eksekveringskraft tilbage, som vi oplevede i foråret i den første fase af corona? Da først krisen ramte, og vi alle måtte tænke i nye baner, var der pludselig ingen begrænsninger for, hvad vi kunne opnå. Projekter og belutninger blev sat i søen med en helt anden hastighed og træfsikkerhed, end vi normalt oplever”, understreger Tom Hansen og fortsætter:

“Vi var tvunget til at tænke innovativt og handle hurtigt. I Kina kunne man pludselig bygge et hospital med 1000 sengepladser på bare syv dage. Herhjemme var Sundhedsstyrelsen i stand til at udvikle og implementere nye retningslinjer flere gang om ugen. Selv folkeskolen nåede på bare seks dage – inklusive påsken – at reorganisere den måde, de laver undervisning på”, forklarer han.

Innovation kræver ikke en krise

Selvom vi netop nu befinder os i coronaens forhåbentligt sidste fase, er det dog småt med den hastige og iderige eksekvering, mener Tom Hansen. I stedet er det business as usual for de fleste organisationer – og det til trods for, at ledere længes efter forårets effektivitet og nyskabelse.

“Vi ved, at de fleste kriser har tre faser: Der er en begyndelse, en midte og en afslutning. Lige nu befinder vi os i dét, der formentlig er afslutningsfasen af COVID-19, men alt den innovative begejstring, vi oplevede i fase et, er forsvundet. I stedet sidder folk hjemme eller på kontoret med hovedet inde i computeren og venter på ferien, mens de forsigtigt stiller spørgsmålet: Kan vi overhovedet opnå de samme måder at arbejde på, når det ikke sker inden for rammerne af en krise?”.

Ifølge Tom Hansen er det korte svar ja, mens det lange svar er det, der gives i hans kalender-podcast fordelt over de 24 afsnit.

“Selvom fase et er slut, har den heldigvis givet os et indblik i en positiv fremtid, som vi har mulighed for at skabe i vores organisationer. Når vi kigger på de ting, der skete i foråret, så kan vi ane nogle helt klare metoder, der ikke kun fungerer under en krise. Det er disse metoder, jeg kortlægger gennem de 24 bud i min julekalender for at hjælpe ledere med at genfinde en unik mulighed for at lære af krisen og komme styrket ud af den”, fortæller han.

Hvert afsnit varer 6-8 minutter, og efterfølgende kan man gratis hente en skriftlig uddybning af de metoder, som Tom Hansen præsenterer.

Du kan lytte til podcasten her.