da
da
sv

Kan distanceledelse gøres nærværende?

2 min

Corona-krisen har tvunget danske ledere til at blive dus med online-møder, men hvordan faciliterer man god ledelse digitalt? Ekstern lektor på CBS Thomas Tøth peger her på en række afgørende perspektiver og konkrete redskaber til vellykket distanceledelse.

Siden Danmark lukkede ned den 11. marts, er tusindvis af danskere blevet ekspertbrugere i Zoom og andre videokonferencetjenester. For selvom størstedelen af den danske arbejdsstyrke er – eller har været – hjemsendt, så skal hjulene stadig holdes i gang. Derfor foregår mange arbejdsmøder nu digitalt, hvilket har tvunget danske ledere til at holde snor i deres ansatte via diverse online platforme. En ny virkelighed som ikke kommer uden udfordringer.

”Vi befinder os i en helt særlig situation, hvor udfordringerne ikke kun bunder i distanceledelse. Ganske vist arbejder mange danskere på distancen, men de gør det under forhold, som bestemt ikke er almindelige, og det kan gøre det svært at gennemføre en normal arbejdsdag. Det stiller store udfordringer til både chefen og den enkelte medarbejder”, forklarer Thomas Tøth, der er Distance Management Consultant og ekstern lektor på CBS.

I mere end 10 år har Thomas Tøth fokuseret på globalt samarbejde, herunder især kompleksiteten forbundet med samarbejde og ledelse på distancen. Ifølge ham kræver både corona og digital distanceledelse en hel del ekstra af danske ledere, som ifølge ham gør klogt i at forsøge at imitere pre-corona hverdagen bedst muligt.

”Mit helt overordnede råd vil være, at man som leder spørger sig selv: hvad er det jeg har brug for, og hvad er det mine medarbejdere har brug for? Hvad plejer vi at gøre for at hverdagen fungerer, og er det muligt at imitere det ind i en ny digital arbejdsdag? Vi må prøve at komme så tæt på den vane og den hverdag, vi kender, så muligt”, forklarer han.

I videoen herunder kan du se et længere interview med Thomas Tøth, hvori han kommer med perspektiver og konkrete redskaber til at skabe god ledelse på afstand, og hvordan man bedst muligt bringer både hverdag og effektive arbejdsgange ind i en ny virkelighed med distanceledelse og virtuelle møder.