Facebooks ansatte skal skrive kærlighedserklæringer til deres brugere. Lyder det mærkeligt? Zuckerberg selv mener, at kærlighedsbrevene er opskriften på et bedre site.
Verdens foretrukne sociale medie tager radikale nye metoder i brug for at blive mere brugervenligt og – centreret. Det understreger Mark Zuckerbergs nye kærlighedskampagne ‘Ship Love’. Kampagnen går i al sin enkelthed ud på, at medarbejdere hos Facebook skal skrive deres idéer til forbedringer af det sociale medie som kærlighedsbreve til brugerne. Idéen er, at kærlighedserklæringen er til intern brug. Men samtidig skal den sikre et ændret fokus for Facebooks ansatte.
Den danske innovationsekspert Rasmus Thomsen har for nylig besøgt Facebook, og var meget imponeret over initiativet:
“Brugerne får aldrig kærlighedserklæringerne at se. Men hensigten er at tvinge medarbejderne til at tænke deres idéer på en anden, mere brugercentreret måde. Der er noget enormt sympatisk over det,” siger han.
Unik virksomhed
Facebooks nye strategi er delt op i tre punkter, som alle nye initiativer skal leve op til: Er det let at bruge? Er det godt lavet? Og helt centralt: Er det værdifuldt?
“Facebook erkender, at de har brug for at kigge på det hele menneske og deres behov. Selvom de har enormt meget data om brugerne, bliver de nødt til også at have et blødere mere kvalitativt fokus,” siger Rasmus Thomsen, som dog ikke tror, at hele kærlighedsprojektet kan overføres til danske virksomheder i et 1:1-forhold.
“Alt det med kærlighed virker jo lidt amerikansk og sådan lidt grænseoverskridende. Så man ville nok ikke kunne lave det samme i Danmark – eller for den sags skyld i nogen som helst andre firmaer. Men man kan stadig godt blive inspireret af det.”
Rasmus Thomsen forklarer, at Facebook på mange måder er en unik virksomhed. Det gør dem i stand til at implementere ting, som de fleste andre firmaer kun kan drømme om. De fleste ansatte er nemlig unge mennesker i tyverne eller starten af trediverne, på væggene har man street art og graffiti og hele hovedsædet er indrettet som en mini-by med restaurations- og underholdningstilbud.
“Det minder om et stort og ekstremt luksuriøst campus,” siger Rasmus Thomsen om sin oplevelser fra Facebooks hovedkvarter.