Hvordan får vi vores medarbejdere i gang igen efter coronakrisen? Anders Thorup, stifter af introDus, fortæller i F5 Live, hvorfor grundig reboarding af medarbejdere er afgørende i kølvandet på COIVD-19.
I takt med den gradvise genåbning af Danmark vender flere og flere i disse uger tilbage til deres arbejdsplads. Som leder skal man dog være aktivt medvirkende til at tage hånd om sine medarbejderes retur, mener Anders Thorup, der er stifter af HR-Tech virksomheden introDus.
”Flere og flere medarbejdere begynder at vende tilbage fra hjemmekontoret, og vi oplever, at de helt naturligt har en masse spørgsmål. Det er pludselig en ny virkelighed og en ny verden, og det skaber en masse usikkerhed og komplikationer. Derfor er der blandt ledere et stort behov for at sikre, at deres medarbejdere komme godt retur og godt i gang med arbejdet igen”, siger Ander Thorup.
Ifølge ham er målrettet reboarding af medarbejdere derfor en nødvendighed efter de seneste måneders nedlukning af landet, der modsat en sommerferie eller orlov ikke er forholdsvis ligetil at vende tilbage fra.
”Vi taler ofte meget om preboarding, onboarding og offboarding, men lige nu skal der fokuseres på reboarding. Det er højaktuelt og enormt vigtigt for, at vi som virksomhed kommer godt i gang igen efter krisen”, siger han og uddyber:
”Efter godt og vel to måneders pause er vores medarbejdere blevet distanceret fra arbejdspladsen. Vi er blevet fjernet fra vores daglige arbejdsrytme, og vores dagligdag er blevet vendt på hovedet. En tidligere undersøgelse fra Harvard University har påvist, at 42 procent af medarbejdere, der returnerer fra barsel, vælger at opsige deres job. Den primære årsag er, at de følte sig ’disconnected’ fra deres virksomhed, og med den viden er det meget, meget vigtigt, at vi fokuserer på en vellykket reboarding af vores medarbejdere”, understreger han.
Ifølge Anders Thorup er der en reel risiko for, at medarbejderne ikke længere føler, at de er ligeså vigtige for virksomheden – eller at de slet ikke hører til. Også relationerne til deres kolleger kræver at blive genstartet.
”Mennesker er flokdyr – de fleste af os i hvert fald – og derfor har vi brug for at føle, at vi hører til et sted, og at vi har nogle gode sociale relationer, men under en corona-krise bliver disse sociale relationer minimeret. Det har krævet tilvænning ikke at have nogle kolleger omkring sig, og det vil også kræve tilvænning at komme tilbage til de sociale relationer på arbejdspladsen”, mener Anders Thorup, der gennem introDus hjælper kunder verden over med at give deres medarbejdere den bedst mulige start i organisationen.
I videoen herunder kan du se et længere interview med Anders Thorup, hvori han deler ud af erfaringer, gode råd, perspektiver og konkrete redskaber til reboarding af medarbejdere.