da
da
sv

F5 Focus personlig lederudvikling – januar

Ledere savner fokus på udvikling af deres personlige lederskab

Under halvdelen af danske virksomheder har fokus på udvikling af nye ledere, mens danske ledere generelt efterlyser et øget fokus på udvikling af deres personlige lederskab. Afgørende følgeskab står på spil, mener to eksperter.

“Man kan ikke lede andre, før man kan lede sig selv”- Interview: Charlotte Holm

Det personlige lederskab handler om at være autentisk i sin ledelse – og så handler det ikke mindst om evnen til at udøve selvledelse. Det mener Charlotte Holm, der er ledelsesrådgiver, executive coach og forandringskatalysator.

Lyt med når hun gæster podcasten F5 Update og sætter fokus på det personlige lederskab og vejen dertil ved hjælp af udviklingsplaner.

Din udviklingsplan skal handle om dig – ikke dine KPI’er

Din lederudvikling skal ikke tage udgangspunkt i KPI’er og resultater, men i dit personlige lederskab. Det mener to eksperter, der understreger, at ledere bør tage mere ansvar for egen udvikling gennem en personlig udviklingsplan.

“Du er nød til at flytte dig med tiden, hvis du vil forblive relevant” – Interview med executive coach Claudia Lindby .

Over de seneste 10 år har ledere befundet sig i en transition, hvor forståelsen for, hvad ledelse i organisationer skal kunne, rykker sig. En bevægelse der især kommer til udtryk hos de yngre generationer, der ikke kan acceptere den klassiske, autoritære ledelsesform. Det mener Claudia Lindby, der er executive coach og ekspert i performance ledelse.

Webinar: “Det personlige lederskab – kickstart din udviklingsplan” med Claudia Lindby

Vind en coaching session og få kickstartet din personlige udviklingsplan i et webinar med executive coach Claudia Lindby

Bliv taget i hånden og start rejsen med din personlige udvikling, med executive coach Claudia Lindby til F5 Webinaret: “Det personlige lederskab – kickstart din udviklingsplan”.

Webinaret er for dig, der enten er gået i stå med din personlige udviklingsplan, savner ny inspiration eller dig, som måske ikke endnu har haft en personlig udviklingsplan. 

Vi dykker kort ned i Det personlige lederskab som begreb, og præsenterer metoder for, hvordan du kan igangsætte en udviklingsplan baseret på dit eget lederskab. 

Webinaret afvikles d. 29. januar kl. 09.00-09.45 via ZoomKun for medlemmer af F5

F5 Workbook

Som medlem af F5 får du hver måned unik adgang til en Workbook, som guider dig igennem denne måneds tema, med links til indhold og refleksionsspørgsmål.

Denne workbook hviler på to søjler, der sammen tjener det formål at skabe faglig udvikling for ledere: Den omfatter:

1) Journalistisk indhold der alle omhandler samme tema og rummer ny indsigt og viden om aktuelle tendenser inden for ledelse, organisations- og kompetenceudvikling.

2) En række refleksionsspørgsmål- og værktøjer til, hvordan du sammen med andre arbejder målrettet på at styrke dit lederskab og dine kompetencer med udgangspunkt i det udvalgte magasin-materiale. Værktøjer der tjener som vejledning for diskussion, refleksion og handling.

Har du endnu ikke modtaget din Workbook, kan du få den her.

Opret din egen spørgeundersøgelse til brugerfeedback

“Det hele handler ikke om dig” – Interview: filosof og forfatter Niels Overgaard

Bliv klogere på, hvordan du kan bruge de fem stoiske principper fra den græske filosofi, til at udvikle dig selv med Niels Overgaard, forfatteren til bogen “ Det hele handler ikke om dig”.

Ledere bliver (stadig) 20 procent dummere hvert år

“For ledere er nye forretningsmodeller og distributionskanaler konstant med til at disrupte deres måde at tænke forretning på. Jeg vil vove den påstand, at der lige nu findes 20 forskellige ting, der alle – indenfor de næste fem år – kan disrupte enhver leders branche. Derfor er det her også rent survival of the fittest for virksomhedsledere. Du er hele tiden nødt til at være omstillingsparat og bygge videre på dine kompetencer – ellers klarer du den ikke”.

Manglende feedback til chefen svækker virksomheden

“Feedback og sparring er en nødvendighed for alle, hvis man skal udvikle sine kompetencer og blive bedre til sit arbejde. Desværre er størstedelen af os dårlige til både at give og modtage feedback. Især ledere mangler feedback, og det skyldes blandt andet, at de ikke formår at skabe rammer, hvor det er ufarligt og risikofrit for en medarbejder at give feedback” forklarer Stina Ørgård, der er uddannet erhvervspsykolog og ejer af konsulenthuset Erhvervspsykologer.com

“Feedback fra mine medarbejdere på min personlige ledelse, giver noget indsigt jeg ikke selv evner at grave frem” – Interview med Jens-Kristian Jensen er Head of Limit hos Nordea

Lederudvikling er højt på dagsordenen i mange hjørnekontorer, men den ønskede effekt udebliver ofte, hvis man ikke aktivt opsøger feedback som leder. Jens-Kristian Jensen er Head of Limit hos Nordea og forklarer her om vigtigheden af at italesætte det nødvendige behov for leder-feedback. For Jens Kristian-Jensen har en del af løsningen været tillid, selvkørende teams og en ærlig erkendelse af sine fejltagelser.

“Feedback er selverkendelse påduttet udefra”.