Vi skal have meget mere magi i hverdagen! Hvorfor, spørger du måske? Fordi vi med små, overraskende og anderledes greb kan tage dét, vi allerede kender, og gøre det meget bedre - eller måske endda skabe noget helt nyt.

Vi skal stræbe efter at vores indsatser skal overraske, udvikle og skabe begejstring. Det er først og fremmest en massiv ledelsesopgave. ”Vi skal jo nå vores mål”. Men hvad skal vi ellers? Hvad kunne være … magisk?

Kokken og iværksætteren, Torben Klitbo og musikeren og produceren, Søren Rasted har det til fælles, at de tror på, at intet nyt kommer af intet, men at kreativitet snarere består i oversættelse og genfortolkning af tidligere værker. Selv om de gerne vil lave noget, der interesserer andre, så kommer drivkraften fra deres egne præferencer for god musik og mad.

Teresa Amabile skriver i sin bog Creativity in Context fra 1996, at meget kreativitetsforskning har været koncentreret om at identificere de kognitive processer, der er involveret i kreativitet hos enkeltpersoner, og at man har glemt at forholde sig til de betingelser, der gør kreativitet mulig. Hvordan overlever man for eksempel krav om at tjene penge, leve op til tidligere succes og møde et kritisk publikum?

Vi vil til denne F5 Box se på konkrete historier om kreativitet hentet ud af hverdagslivet og dermed undersøge deres betingelser.

Søren Rasted og Torben Klitbo betoner det fint i overvejelserne om i virkeligheden slet ikke at mestre håndværket, opleve, at andre overtager scenen, og at måtte finde sig en anden rolle. De er deres egne værste kritikere, men kunsten er selvfølgelig at tøjle denne kritik, så den ikke ødelægger chancen for rent faktisk at bringe et værk til verden. ´Når du føler, at det er rigtigt, kan du lave verdensklasse på fem dage´ som Søren Rasted siger.

Teresa Amabile refererer til vigtigheden af at være drevet af sagen selv og ikke nødvendigvis andres interesser. Hun beretter også om forskere, der afviser priser og belønninger, fordi det i sig selv kan repræsentere den kreative død. Nu er målet nået, og hvad er der så at gå efter? Vi har til denne F5 Box inviteret to af Danmarks mest kreative og succesfulde mennesker, der vil dele ud af deres opskrifter på, hvordan de kombinerer en pragmatisk tilgang med kreative værktøjer, skæve visioner og alternative tankeeksperimenter. Kort sagt to profiler, der stadig tror på, at det bedste nummer eller den bedste restaurant er tilbage at skabe og dét er drivkraften. Troen på, at vi altid kan gøre det lidt bedre.

Arrangementet finder sted her
Papirhallen
Trangravsvej 22
1436 København K

Søren Rasted
Søren Rasted er dansk sanger, sangskriver, musiker og producer, medlem af det danske dance-pop band Aqua, samt popduoen Hej Matematik og hitter for tiden med podcasten ‘Den Grå Side’ på iTunes. Søren næres af tvivl og usikkerhed. Med tiden er han dog begyndt at hvile i denne usikkerhed på egen kunnen og dels at trække mennesker ind, der kan noget andet end ham selv. Søren tror på at intet nyt kommer af intet, men kreativitet snarere består i oversættelse og genfortolkning af tidligere værker. I følge Søren er der stadig det bedste nummer tilbage, og dét er drivkraften. Vi kan altid gøre det lidt bedre.
Torben Klitbo
Torben Klitbo er madiværksætteren, der startede en gastronomisk revolution i København under navnet Cofoco. Han bruger nu sin tid på Quartier; en deli uden et fuldkommen fastlagt koncept, men med fri leg og store tanker. Torben Klitbos måde at skabe koncepter på er meget lig en tryllekunstners, og han vil gøre os meget klogere på, hvordan magi kan opstå kontrolleret. Det er her kalkuleret, hvad folk skal føle og tro, for at give kunderne de bedste oplevelser. Det gør han blandt andet gennem sine værktøjer "Tænk som Anders And", "Gør det modsatte" og "Tænk småt".
Who Killed Bambi
WHO KILLED BAMBI's musik kan ikke kategoriseres under genrer og normer. Med en musikalsk nysgerrighed og trang til at prøve noget nyt, forener gruppen populærmusik med lyden af klassiske strygerinstrumenter. Det har de blandt andet foreviget i samarbejder med blandt andet Pernille Rosendahl, Oh Land, Teitur, Søren Huss, Mikael Simpson, Ukendt Kunstner, KT Tunstall, Dúné og Rod Stewart - Til denne F5 Box vil ensemblet skabe musisk magi, når vi inviteres ind i deres univers.

Moderator: Christiane Vejlø

Til at styre samtalen har vi inviteret Christiane Vejlø. Den garvede moderator og elektronista udfordrer både deltagerne og oplægsholderne på deres udsagn, udfordringer og undvigelser og sikrer interaktion mellem inspiration og virkelighed.

Christina Vejlø er digital trendanalytiker, strategisk rådgiver, entreprenør og en af Danmarks førende eksperter indenfor forholdet mellem mennesker og teknologi. Christiane har i over 10 år arbejdet i ledende stillinger i tele- og mediebranchen med særlig fokus på digital adfærd. Til daglig fungerer hun som direktør for Elektronista Media, der yder strategisk rådgivning inden teknologiske og nye medietrends.

Log ind eller opret en konto

Log ind eller opret en konto

Velkommen tilbage,

Jeg har glemt mit kodeord

Opret en profil og kom igang...

Sssssch, ny kode på vej. Tjek din mail.

Tilbage til login