Virksomheder klarer sig godt på markeder, hvis de reflekterer tendenserne i samfundet og særligt, hvis de er blandt de første til at gøre det. Derfor har vi til denne F5 Box inviteret to profiler, der om nogen har formået at skabe succes på baggrund af kreativitet, samfundsbevidsthed og evnen til at ramme tidsånden. Reklamemand Peter Stenbæk og iværksætter Jakob Jønck.

Vi vil til Let’s Create our Future undersøge, hvordan Peter og Jakob tænker omkring det at skabe nye forretninger og projekter, der kan overleve, og hvordan vi kan overføre de tankemønstre til vores egne virksomheder.

Til at hjælpe os med det, har vi fløjet Eva Boxenbaum ind fra Paris. Hun er professor på universitetet Mines ParisTech og er ekspert i det man kalder “institutionelle entreprenører'. Ildsjæle, der ligesom Peter og Jakob adskiller sig fra den strategiske virksomhedsleder, ved også at være optaget af, at løse et udbredt problem i samfundet.

Jakob Jønck kalder sig selv for entreprenør, men der er også en god portion eventyrer, fandenivoldskhed og ildsjæl gemt i ham. Jakob sagde det faste job i McKinsey op for at ændre vores måde at træne på og forholde os til vores krop og sundhed på. Det blev til de populære fitness-apps Endomondo og MyFitnessPal. Nu er han er allerede i gang med sit næste projekt, Simple Feast, der er en satsning ud i en sund og fuldt ud bæredygtig måltidsløsning.

Og hvis du ikke kender Peter Stenbæk, så kender du nok Polle fra Snave, et af de mange reklame- og kreative projekter, som Peter er manden bag. Som en af de mest passionerede, kreative profiler i Danmark har Peter altid haft en fremsynet tilgang til sit felt, der tager udgangspunkt i tidens tendenser. Det har blandt andet ført til bureauet We Love People og nu Cosmic People; et projekt, der har åbnet op for en helt ny måde at tænke bureau på. Her skalerer Peter nemlig kreativitet ved hjælp af crowdsourcing.

Ifølge Eva er institutionelle entreprenører, den hemmelige opskrift, hvis man vil udvikle sin forretning i en retning, der forholder sig til andet end virksomhedens perspektiv. Ildsjæle; der udover at få nye ideer og brænder for at udføre dem, også forholder sig strategisk til ideernes samfundsmæssige og markedsorienterede perspektiver.

Kom med til Box og få svar på, hvordan den institutionelle entreprenør og den klassiske virksomhedsleder kan samarbejde side om side, og hvordan vi kan finde nye forretningsmuligheder og ideer, i virksomhedens samfundsmæssige omverden.

Arrangementet finder sted her
Papirhallen
Trangravsvej 22
1436 København K

Peter Stenbæk
En af de mest passionerede og dygtigste kreative profiler på den danske bureauscene. Man kender Peter som en af hovedkræfterne bag Polle fra Snave, Toyota-universet samt Aqua’s musikvideoer. Han har, med We Love People og Cosmic People vendt op og ned på, hvordan man kan tænke et dansk reklamebureau.
Jakob Jønck
Jakob Jønck forlod jobbet hos McKinsey og blev serieiværksætter for at finde nye løsninger på de problemer i samfundet, der betød noget for ham. Det blev til fitness-app’en Endomondo og senest Simple Feast, der er en vegetarisk og 100 % økologisk måltidsløsning, og som har til formål at gøre både vores livsstil og vores klode sundere. Som en ægte institutionel entreprenør er det passionen frem for pengene, der driver Jakob.
Eva Boxenbaum
Eva Boxenbaum er prisvindende professor på universitetet Mines ParisTech og er ekspert i såkaldte “institutionelle entreprenører'. Ifølge Eva bliver de kompetencer, som institutionelle entreprenører besidder, stadig vigtigere for virksomhederne i fremtiden. Hun mener derfor, at virksomheder, der vil sikre sig en god position på fremtidens marked, ser klogt i at tiltrække, optræne, bruge og fastholde institutionelle entreprenører.
Peter Stenbæk og Nellie Ettison
Peter er også kreativ på musikscenen hvor han programmerer og laver vilde elektroniske versioner af jazzstandards. Til denne F5 Box har Peter teamet op med Nellie Ettison, en af Danmarks største sangerinder, som mange blandt andet kender fra Vild med dans-orkestret The Antonelli Orchestra.

Log ind eller opret en konto

Log ind eller opret en konto

Velkommen tilbage,

Jeg har glemt mit kodeord

Opret en profil og kom igang...

Sssssch, ny kode på vej. Tjek din mail.

Tilbage til login