da
da
sv

Network Director ANDREAS LINDEMANN

Fremtidens Projektleder

De fleste projektledere har efterhånden godt styr på projektmodeller og processer, men forandringshastigheden stiller nye krav til dem. I stedet for en fast projektplan skal projektledere arbejde med en overordnet retning, som hele tiden skal afstemmes. Det kræver gode relationer til alle interessenter. Det kræver gode ledelsesredskaber.

Projektledere skal både lede opad til styregruppen for at tilpasse projektets retning, nedad til projektgruppen for at skabe engagement og udad til ift. interessenter for at få deres opbakning og besyv med. Og det er ikke nok bare at levere et produkt. Allerede fra projektets spæde start skal projektledere have fokus på implementeringen og tænke brugerne ind i projektplanen.

LEDELSE FRA ET PROJEKTLEDERPERSPEKTIV

I netværket ser vi på, hvordan projektledere kan bruge sig selv som et ledelsesværktøj til at påvirke noget og nogen. Det handler båder om, hvordan de sikrer sig et større mandat, hvordan de leder uden formelt ledelsesansvar, og hvordan de håndterer interessenter.

ANDREAS LINDEMANN

Andreas Lindemann har trænet over 1000 projektledere og selv stået i spidsen for en række store projekter. Til dagligt er han partner og organisationsudvikler i konsulentvirksomheden Promentum, hvor han rådgiver om implementering af forandringsprojekter og ledelsesudvikling. Tidligere har han været chefkonsulent i Politiet, hvor han var projektleder på implementeringen af nyt ledelsesgrundlag.