da
da
sv

Network Director KENNETH KRISTENSEN 

Offentlig Topledelse – Digitalisering

Digital omstilling er ikke nyt, men flere tendenser betyder, at offentlige topledelser må forholde sig aktivt til nye teknologier i den digitale omstilling.

Den digitale dagsorden er vokset ud af it-afdelingerne og ind på direktionens borde.  Digitalisering er blevet for omfattende, for dilemmafyldt og for strategisk vigtigt til at overlade til it-afdelingen. Det er topledelsen, som må stå på mål, hvis digitaliseringsprojekter går galt – eller digitale muligheder ikke forfølges.

Store krav til agilitet og omstillingshastighed
Topledelsens valg om digital omstilling kan opleves som vanskeligere end så mange andre valg. Dels udvikler de teknologiske muligheder og rammevilkårene (lovgivning, holdninger, kompetencer mv.) sig meget hurtigt. Det forudsætter en agilitet, som kun få større organisationer besidder.

I netværket Offentlig Topledelse – Digitalisering får vi inspiration og drøfter topledelsens opgaver og dilemmaer i digital omstilling. Fokus er ikke på teknologien, så der forventes ikke digital baggrund men alene digital nysgerrighed.

Tidligere tematikker i netværket

Rammer og muligheder i digitalisering
Offentlig digitalisering rummer både store muligheder for gevinster og risici for at træde forkert. Det kan derfor være risikofyldt for organisationen at kaste sig ud i digitaliseringsprojekter – men også at lade være.

Netværksmødet giver dig et overblik over den juridiske spillebane for offentlige digitaliseringsprojekter og inspiration til praktiske anvendelser af de digitale muligheder.


Organisation og digitalisering

Temaet for mødet er “organisation og digitalisering”, der kan være afgørende for, om den digitale transformation fører til resultater eller ressourcespild. Med god grund overvejer mange topledere derfor organiseringen af digitaliseringsopgaven, bl.a:. 

– Hvor i organisationen sidder motoren i den digitale transformation?

– Hvordan skaber vi plads til digital udvikling og strategi, når it-driften fylder så meget?

– Hvordan skaber vi en kultur, hvor hele organisationen har lyst til at være med på digitalisering? 

– Hvordan skaber vi en struktur, hvor digitalisering smelter sammen med løsning af kerneopgaven?

– Hvordan implementerer og gevinstrealiserer vi digitale projekter/opgaver helt i bund?


Dimensioner og tendenser i offentlig digitalisering

Digitalisering er ikke nyt i den offentlige sektor – langt fra. De seneste år er digitalisering dog vokset hurtigt i både omfang og betydning – og dermed fra IT-funktionen og ind på direktionsbordet. Samtidig handler digitalisering ikke længere alene om “back-office”-funktioner, men i stigende grad også om borgernære kerneopgaver i frontlinjen. Potentialet er stort, men faldgruberne tilsvarende dybe.

Digitalisering kræver derfor direktionens, og i nogle tilfælde politikernes, opmærksomhed og stillingtagen.

Ring mig op!


    KENNETH KRISTENSEN

    Kenneth Kristensen har arbejdet som konsulent både internationalt, nationalt og kommunalt med udvikling af den offentlige sektor siden 1995. Han har været direktør/kommunaldirektør i fire forskellige kommuner og har fokus på de fine balancer mellem strategi og drift i hverdagen og mellem politik og administration. Kenneth skriver i øjeblikket på en PhD om “Topledelse af digital omstilling” på Syddansk Universitet og er direktør i rådgivningsfirmaet Reel Udvikling.

    Læs mere i vores magasin F5 Update

    Kontakt os