da
da
sv

Network Director KENNETH KRISTENSEN 

Offentlig Topledelse – Digitalisering

Digital omstilling er ikke nyt, men flere tendenser betyder, at offentlige topledelser må forholde sig aktivt til nye teknologier i den digitale omstilling.

Den digitale dagsorden er vokset ud af it-afdelingerne og ind på direktionens borde.  Digitalisering er blevet for omfattende, for dilemmafyldt og for strategisk vigtigt til at
overlade til it-afdelingen. Det er topledelsen, som må stå på mål, hvis digitaliseringsprojekter går galt – eller digitale muligheder ikke forfølges.

Store krav til agilitet og omstillingshastighed
Topledelsens valg om digital omstilling kan opleves som vanskeligere end så mange andre valg. Dels udvikler de teknologiske muligheder og rammevilkårene (lovgivning, holdninger, kompetencer mv.) sig meget hurtigt. Det forudsætter en agilitet, som kun få større organisationer besidder.
I netværket Offentlig Topledelse – Digitalisering får vi inspiration og drøfter topledelsens opgaver og dilemmaer i digital omstilling. Fokus er ikke på teknologien, så der forventes ikke digital baggrund men alene digital nysgerrighed.

KENNETH KRISTENSEN
Kenneth Kristensen har arbejdet som konsulent både internationalt, nationalt og kommunalt med udvikling af den offentlige sektor siden 1995. Han har været direktør/kommunaldirektør i fire forskellige kommuner og har fokus på de fine balancer mellem strategi og drift i hverdagen og mellem politik og administration. Kenneth skriver i øjeblikket på en PhD om “Topledelse af digital omstilling” på Syddansk Universitet og er direktør i rådgivningsfirmaet Reel Udvikling.