da
da
sv

Network Director ANDERS RAMIAN TRILLINGSGAARG 

Rethinking Public Management Vest

Den offentlige sektor skal levere mere for mindre. Det stiller næsten urimelige krav til lederne, der allerede har skruet godt op for de klassiske New Public Management-tangenter og må erkende, at grænsen er nået. Strammere styring, hierarkisk organisering og mere konkurrence er ikke længere nok. Der skal nye tiltag til. New Public Management skal have et ledelsesmæssigt løft.

Fremtiden kalder på mere leadership end styring for at få den offentlige sektor til at hænge bedre sammen på tværs. Det handler om at se sektoren som en del af et økosystem, som i højere grad forstår at arbejde sammen både internt og eksternt.

For at sikre effektiviteten skal offentlige ledere sætte ny retning, lave nye rollefordelinger, udnytte medarbejdernes engagement og få det optimale ud af de ressourcer, der allerede er tilgængelige omkring organisationen.

Refleksion uden entydige svar

I netværket gentænker vi offentlige lederes rolle og diskuterer, hvordan vi som ledere kan skabe velfærd, når budgetterne bliver mindre. Vi dykker ned i, hvordan ledelse på tværs, levende organisationsdesign og personligt lederskab kan supplere de klassiske New Public Management-værktøjer, og hvordan vi bedst balancerer mellem ledelse og styring.

ANDERS RAMIAN TRILLINGSGAAR

Anders Ramian Trillingsgaards helt store passion er at få ledelsesteams til at arbejde bedre sammen. Det har han både stor forskningsmæssig og praktisk erfaring med. Til dagligt er han partner, formand for bestyrelsen og chef for forskningsaktiviteterne i konsulentvirksomheden UKON, hvor han i over ti år har arbejdet med at udvikle ledergrupper.

Gennem hele sin karriere har han faciliteret udviklingsprocesser for ledere i både store private, globale virksomheder og alle ledelseslag i det offentlige, kommuner såvel som staben. Han har coachet topdirektører, arbejdet med større ledelsesgrupper og rådgivet afdelingsledere. Derfra har han stor indsigt i de udfordringer, som offentlige ledere sidder med. Han ved, hvordan de strategiske udviklingsprocesser fungerer, og hvordan presset ser ud, hvad end man er afdelingsleder, centerchef eller direktør.

Anders er uddannet psykolog og har en ErhvervsPhD om ledelsesteams fra Aalborg Universitet, er forfatter til bogen ”Ledelsesteamet gentænkt” og har bidraget til en række bøger om samme emne blandt andet ”Feedback gentænkt”. Anders underviser på flere masterprogrammer i ledelse.