da
da
sv

Network Director ANDERS RAMIAN TRILLINGSGAARG 

Rethinking Public Management Vest

Den offentlige sektor skal levere mere for mindre. Det stiller næsten urimelige krav til lederne, der allerede har skruet godt op for de klassiske New Public Management-tangenter og må erkende, at grænsen er nået. Strammere styring, hierarkisk organisering og mere konkurrence er ikke længere nok. Der skal nye tiltag til. New Public Management skal have et ledelsesmæssigt løft.

Fremtiden kalder på mere leadership end styring for at få den offentlige sektor til at hænge bedre sammen på tværs. Det handler om at se sektoren som en del af et økosystem, som i højere grad forstår at arbejde sammen både internt og eksternt.

For at sikre effektiviteten skal offentlige ledere sætte ny retning, lave nye rollefordelinger, udnytte medarbejdernes engagement og få det optimale ud af de ressourcer, der allerede er tilgængelige omkring organisationen.

Refleksion uden entydige svar

I netværket gentænker vi offentlige lederes rolle og diskuterer, hvordan vi som ledere kan skabe velfærd, når budgetterne bliver mindre. Vi dykker ned i, hvordan ledelse på tværs, levende organisationsdesign og personligt lederskab kan supplere de klassiske New Public Management-værktøjer, og hvordan vi bedst balancerer mellem ledelse og styring.

Tidligere tematikker i netværket

Sammenhængende ledelse trods forskellige ledelses- og styringskulturer

vi tale om de forskellige ledelses- og styringskulturer, der hersker på forskellige områder i den offentlige sektor, samt hvordan man navigerer klogt i dem. Hans nylige skift fra Silkeborg Kommune til Region Midtjylland har fået nogle af de kulturer til at træde tydeligt frem. Anders Trillingsgaard binder naturligvis dagen sammen og bidrager med sine perspektiver til diskussionerne.


Udvikling af den offentlige sektor ved hjælp nye roller og samspil med borgerne
Bliv skarpere på forholdet mellem borgeren og det offentlige

Borgerinvolvering, høring, samskabelse, frivillighed, aktivering af civilsamfund, den aktive borger, kommune forfra/på hovedet/2.0/3.0.

Der er mange ambitioner for nye forhold mellem borgeren og det offentlige – bl.a. hvordan en nytænkning af borgerens rolle i samspillet med det offentlige skal ændre både samfundet og offentlige organisationer. Men hvordan får vi borgerens stemme rigtigt ind i topledelsen? Og skal vi det? Kan de det? Må vi det? Og hvad skal vi passe på?


Borgerens stemme

Kommunaldirektøren i Skanderborg Kommune er en af de topledere med de fleste gode og dårlige erfaringer med at samarbejde på nye måder med borgerne. Direktøren vil præsentere sine erfaringer og ambitioner, hvor vi vil arbejde tæt i mindre grupper med hver vores erfaring og næste skridt i at udvikle forholdet til borgerne.

Hvordan gør man det smart som topleder? Her vil du også kunne fortælle om egne cases og høre andres. Vi samler alle erfaringer og ambitioner og distribuerer til netværket på mødet.

Betydningen af nye generationer af borgere

Betydningen af nye generationer er blevet nævnt flere gange på netværksmøderne. Hvordan er de særlige? Hvordan er vi særlige? Hvad betyder det, når borgerne bliver digitale, globale, curlingbørns børn? Eller er der overhovedet noget om snakken? Kan man tale om Millennials i alle generationer?

Hvad vil vi med den offentlige sektor i fremtiden?

En vigtig opgave som offentlig topleder er at præge organisationens tanker og billeder af fremtiden. Der er nok af bud på, hvad der vil ske. Men hvad ønsker vi, der skal ske? Hvordan vil vi gerne have, at offentlig ledelse udvikler sig? Hvor tror vi, at vores organisering skal bevæge sig henad? Hvilke ideologier eller diskurser vil vipå samfundets vegne være med til at fremme?


Udvælge og udvikle næste niveau af ledere

Netværkets Network Director Anders Trillingsgaard vil åbne mødet med inspiration til, hvordan man giver ledere feedback.

 Vi vil udrydde burgermodellen og se feedback som en gave med fisken på disken. 

Men mest vigtigt, skal vi dele erfaringer med at udvælge og udvikle sine ledere og eksperimentere med andre feedbackformer.

Vær med til at udvide dit netværk og få inspiration til det nok vigtigste aftryk, man som topleder sætter på sin organisation: Udvælgelse og udvikling af fremtidens ledere.

Ring mig op!


  ANDERS RAMIAN TRILLINGSGAARD

  Anders Ramian Trillingsgaards helt store passion er at få ledelsesteams til at arbejde bedre sammen. Det har han både stor forskningsmæssig og praktisk erfaring med. Til dagligt er han partner, formand for bestyrelsen og chef for forskningsaktiviteterne i konsulentvirksomheden UKON, hvor han i over ti år har arbejdet med at udvikle ledergrupper.

  Gennem hele sin karriere har han faciliteret udviklingsprocesser for ledere i både store private, globale virksomheder og alle ledelseslag i det offentlige, kommuner såvel som staben. Han har coachet topdirektører, arbejdet med større ledelsesgrupper og rådgivet afdelingsledere. Derfra har han stor indsigt i de udfordringer, som offentlige ledere sidder med. Han ved, hvordan de strategiske udviklingsprocesser fungerer, og hvordan presset ser ud, hvad end man er afdelingsleder, centerchef eller direktør.

  Anders er uddannet psykolog og har en ErhvervsPhD om ledelsesteams fra Aalborg Universitet, er forfatter til bogen ”Ledelsesteamet gentænkt” og har bidraget til en række bøger om samme emne blandt andet ”Feedback gentænkt”. Anders underviser på flere masterprogrammer i ledelse.

  Læs mere i vores magasin F5 Update

  Kontakt os