Den kontroversielle transporttjeneste springer ud på et nyt marked. Med UberEATS bliver passageren ikke dig, men din pizza
Fem jobopslag på Ubers hjemmeside afslører, at de amerikanske provokatører er godt på vej til at tage springet ind på madleveringsmarkedet og vil derfor i samme manøvre lægge sig ud med etablerede spillere som JustEat og Hungry.
I København søger Uber specifikt en række kandidater, der skal stå for markedsføring og partnerskaber til restauranter.
UberEATS vil fungere på helt samme velkendte måde som taxi-tjenesten. Man bestiller gennem en app, en privatperson agerer partner for Uber i sin egen bil og leverer derefter maden – præcis ligesom JustEats egne bude. Men som en ekstra gimmick gennem Uber-app’en kan man med UberEATS rent faktisk følge leverancen hele vejen gennem byen på telefondisplayet. Nogle steder vil man endda kunne bestille udvalgte måltider, som bliver leveret ekstra hurtigt.
Læs også: Amazons kunder skal være pakkebude
Lanceringsdatoen er ikke på plads i Danmark endnu, men tjenesten har allerede haft sin debut andre steder verden. Den startede i Toronto, Canada og har siden også fået fodfæste i London, Barcelona og mange andre storbyer i hele verden. Tjenesten er også på vej til vores naboer i Sverige.
“UberEATS har været enormt populær i alle de byer, vi har lanceret det i (…) Vi undersøger altid, hvilke andre tjenester vi kan bringe hertil, men har endnu ikke en bekræftet dato for lancering af UberEATS,” skriver Uber i en mail til Avisen.dk, der bragte historien som en afsløring tirsdag.
Disruption lige om hjørnet
Markedet for udbringning og levering er ikke ét, der står stille. Noget tyder på, at det er en opgave, der er på vej til at blive allemandseje, hvis bare man har en app og en transportmetode ved hånden.
Læs også: Fremtidens pakkepost kommer med droner
I kulissen arbejder eksempelvis nethandelsgiganten Amazon på et koncept kaldet “On my way”, der udliciterer de udgiftstunge leverancer til sitets egne kunder for at nedbringe virksomhedens omkostninger og samtidig give de mange kunder en mulighed for at tjene en ekstra skilling på at levere andre kunders pakker.
Samtidig lurer både postvæsner og transportselskaber flere steder i verden på at skære chauffører og piloter væk og erstatte dem med flyvende droner.