Danskerne er vilde med iværksættere

Iværksættere kan bane vejen for vækst og arbejdspladser. Det mener 82 pct. af danskerne ifølge en analyse. Men den politiske opbakning til iværksætteri savnes.

8 ud af 10 danskere mener, at iværksættere bidrager positivt til samfundsøkonomien. Det viser en ny undersøgelse foretaget af YouGov på vegne af TechBBQ. TechBBQ er navnet på Danmarks største konference for iværksættere, som lige nu afholdes i Øksnehallen i København med deltagelse af over 2000 idémagere, forskere, patentagenter, investorer, investeringsmiljøer, revisorer, advokater, bankrådgivere, acceleratorprogram-ansvarlige etc. Konferencen nyder stigende opmærksomhed i Danmark og udlandet, og deltagerantallet er steget med hele 1000 pct. siden TechBBQ startede som et grillarrangement (deraf navnet) for en mere eksklusiv skare af personer i startup-miljøet for fem år siden.

- Der er masser lyst og gåpåmod i det danske tech-iværksættermiljø, hvorfor det på ingen måder kommer som nogen overraskelse, at iværksætternes vedholdende energi og skabertrang er smittet af på den danske befolkning, siger direktøren for TechBBQ, Avnit Singh.

Savner politisk opbakning
Avnit Singh mener endvidere, at de politiske vinde blæser i den rigtige retning, men at handlingen fortsat lader vente på sig.

- Den danske iværksætter-scene kan utvivlsomt bidrage med endnu flere arbejdspladser samt skabe flere og nye innovative produkter, der yderligere kan forankre Danmark internationalt og styrke vores økonomi. Men det kræver mere politisk handling. At vores politikere i øjeblikket sætter fokus på området med deres nyligt nedsatte Iværksætterpanel er et rigtig godt signal. Dog efterlyser vi fortsat bedre rammebetingelser for de mange mennesker, der bestræber sig på at skabe forretning ud fra deres gode ideer, siger han i en pressemeddelelse i forbindelse med TechBBQ

Ligesom man hos TechBBQ ønsker forbedrede vilkår for virksomhedsopstart, kan denne efterspørgsel også fornemmes i undersøgelsen. På trods af danskernes positive indstilling til iværksætteri, mener 3 ud af 10, at vilkårene for at lykkes som virksomhed er trange.

Med Disruptionsrådet og Iværksætterpanelet er rammebetingelserne for iværksættere dog for alvor kommet på den politiske dagsorden, og om få dage skal Iværksætterpanelet, som er nedsat af erhvervsminister Brian Mikkelsen, komme med sit bud på, hvordan der kan skabes bedre rammevilkår for at skabe succesfulde virksomheder, der kan bidrage positivt til den danske samfundsøkonomi.


Log ind hvis du har en F5-konto

Log ind hvis du har en F5-konto

Velkommen tilbage,

Jeg har glemt mit kodeord

Opret en profil og kom igang...

Sssssch, ny kode på vej. Tjek din mail.

Tilbage til login