Du har ingen produkter i din kurv.
Strategisk pædagogisk ledelse handler om…
…at bane vej for gode uddannelsesmiljøer ved at skabe samarbejde mellem ledere, medarbejdere, elever/studerende og det omgivende samfund. Det handler om at sætte mål for det pædagogiske arbejde og om at udvikle strategier for, hvordan organisationen samlet set bevæger sig i den ønskede pædagogiske retning.
Det kræver, at du kan bygge bro mellem politik og praksis og mellem fag, afdelinger og sektorer. Og det kræver, at du kan omsætte komplekse formål til meningsfulde betingelser for medarbejdernes udøvelse af dømmekraft.
Formålet med dette netværksforløb er at hjælpe og støtte ledere fra uddannelsesverdenen i at udvikle deres praksis. Det gør forløbet ved at tilbyde forståelser af de dynamikker, der kendetegner uddannelsesinstitutioner, ved at tilbyde redskaber til at håndtere feltets udfordringer og ved at opdyrke gode sparringsrelationer mellem kolleger.
KLAUS MAJGAARD
Klaus Majgaard har arbejdet med ledelse i uddannelsesverdenen i mange år både som praktiker, forsker og konsulent. Han har bl.a. været børne- og kulturdirektør i Fredericia og børnog ungedirektør i Odense. Klaus har arbejdet som underviser og konsulent for ledere fra mange forskellige uddannelser. Han er ph.d. og har skrevet flere bøger om offentlig ledelse og underviser på masteruddannelser for uddannelsesledere på DPU og CBS.
TEMATIKKER
Som medlem kommer du på forkant med den nyeste viden og udvikling inden for ledelse. Her er et par eksempler på temaer, vi har behandlet i netværksgruppen i løbet af de sidste år:
Den komplekse lederrolle
Vi tegner et landkort over de grundlæggende udfordringer og praksisformer, der indgår i strategisk pædagogisk ledelse. Deltagerne interviewer hinanden om deres konkrete udfordringer og ønsker, og vi danner makkerskaber, som skal arbejde sammen igennem forløbet.
Mål og værdiskabelse
Deltagerne arbejder med at skærpe egne fortællinger om værdiskabelse og egne mål.
Kvalitet i dybden
Kvalitet på en uddannelsesinstitution er grundlæggende afhængig af medarbejdernes brug af professionel dømmekraft. Hvordan understøtter man denne – og undgår at blive enten for meget eller for lidt indgribende? Deltagerne arbejder med at komme helt i dybden med kvalitetsudviklingen i undervisningsmiljøerne.
HAR DU SPØRGSMÅL?
Hvis du vil du vide mere om vores netværk, medlemskaber eller andet, så lad os tage en snak om det sammen.