da
da
sv

Steen Hildebrandt: Ingen ved, hvad ledelse er

2 min

Hvad er god ledelse? Et spørgsmål som coaches, konsulenter, erhvervspsykologer og ikke mindst ledere selv forsøger at besvare igen og igen. Men ingen af os har svaret, lyder det fra én af landets mest rutinerede ledelseseksperter, Steen Hildebrandt.

Professor Steen Hildebrandt er en af Danmarks mest anerkendte ledelsestænkere. En position som han har opnået gennem mange års dedikeret arbejde – både som forsker og som en person, der altid vil gøre en aktiv forskel indenfor ledelse.

“Vi ved ikke, hvad ledelse er. Det må man ikke sige, da vi er mange, som har levet af at studere, undervise og skrive om det. Vi kan ikke sige noget præcist om, hvad ledelse er. Der er skrevet mange kilometer om ledelse gennem tiden og om forskellige delelementer af ledelse. Næsten hver dag kommer der et nyt ledelsesord. Det er en bekræftelse på, at vi ikke ved, hvad ledelse er. Derfor bliver vi ved med at cirkle omkring begrebet”, siger Steen Hildebrandt

En af udfordringerne er, at ledelse er en menneskedisciplin, og som bekendt er der stor forskel på, hvad der virker på det enkelte individ. Det gør det svært og nemt på en gang, og af samme grund er der mange, som har forsøgt at udvikle en opskrift på god ledelse. 

“En dygtig leder i 2020 er en, der forstår at arbejde med Verdensmålene og at få dem balanceret ind i en traditionel økonomi-verden. Der skal være økonomi, likviditet og udbytte til aktionærerne. Måske ikke så meget som i går. At arbejde aktivt med Verdensmålene kan sagtens betyde, at der bliver mindre til aktionærerne”, siger Steen Hildebrandt.

Herunder kan du se og høre Steen Hildebrandts vurdering af vores evige søgen efter ‘den gode ledelse’.