Uden nysgerrighed var han gået konkurs

24. April 2018

”Der sidder sikkert mange og tænker, at disruption er latterligt. Men det har aldrig været vigtigere. Folk forstår ikke, at det er at tage noget vellykket og omdefinere det til noget nyt”, forklarer Erick Thürmer, der gennem nysgerrighed har vendt skuden.

Fortællingen om Erick Thürmer, CEO i Thürmer Tools, kunne meget vel starte med historien om, hvordan han overtog familievirksomheden Thürmer Tools, spottede et hul i markedet for at sælge værktøj af højeste kvalitet online til grossister og i dag har et verdensomspændende patent, der vurderes til en værdi af 200 mio. kr. Det kunne også være fortællingen om, hvordan han lige har fået en af Singularity Universitys 50 eftertragtede pladser som fakultetsmedlem og samarbejder med Elon Musk om rumprojektet SpaceX. Eller fortællingen om, hvordan ekspotentielle teknologier spiller så stor en rolle i hans fremtidsforståelse, at han i dag er en af Danmarks førende eksperter i digital transformation.

Men bag alle disse glansbilledhistorier gemmer der sig en helt anden historie. En historie om en mand, som ikke havde andet end en interesse for teknologi, da han startede, og som i dag driver sin virksomhed med udgangspunkt i de nyeste teknologier. Erick Thürmer har udviklet Thürmer Tools ud fra en umådelig tro på, at fremtiden ændrer på alt, vi kender i dag, og en oprigtig nysgerrighed og villighed til at forandre virksomheden, hvis det er nødvendigt. Og det er det. Selvom Thürmer Tools i dag er en succesforretning, tror Erick Thürmer ikke selv på, at forretningsmodellen holder meget længere end de næste 5-10 år. Det stiller krav til hele tiden at udvikle forretningen og tænke udvikling ind i hver en afkrog.

Det er ikke første gang, at Thürmer Tools står overfor en så skræmmende fremtidsudsigt. Det var faktisk det, der førte til, at Erick Thürmer fik sparket gang i forretningen igen, efter første forsøg med at sælge kvalitetsværktøj direkte til industrivirksomheder som mellemmand gik exceptionelt dårligt – som han selv beskriver det mislykket forsøg.

Det lærte ham også at anerkende, at Thürmer Tools ville dø, hvis han ikke gjorde noget ved det, og tvang ham til at tænke anderledes og være nysgerrig. I dag er det hele grundprincippet for måden at arbejde på. Det er nysgerrigheden, der driver Thürmer.

”Jeg er en skaber, men ikke en særlig god vedligeholder”, indrømmer Erick Thürmer.

Gode, men dyre lærepenge

”Da jeg købte Thürmer, var jeg fem minutter fra at købe en Tesla og troede, jeg vidste alt. Men jeg er blevet klogere”, siger Erick Thürmer om den rejse, som han og hustruen Ingeborg Rosenvinge, Head of R&D 3D Print i Thürmer Tools, har været på med Thürmer Tools.

Før Erick Thürmer som 4. generation købte Thürmer Tools, havde han forsøgt sig med en isenkræmmerkæde i det centrale København og en værktøjsfabrik i Mozambique. Begge kørte mildest talt sidelæns. Samtidig havde han også et leasingfirma og ejede 16% af det gamle Thürmer.

”Det var lige ved krisen i 2008, så hver gang jeg fik et regnskab, var det som om, at alt var sprunget i luften. Alt blev formøblet under krisen, men det lærte mig også meget”, forklarer han.

Da han efterfølgende startede med at sælge værktøj online som mellemmand til slutbrugeren, stod det på et tidspunkt så grelt til, at han måtte sælge sin beskedne vinsamling til Lauritz, mens han og Ingeborg Rosenvinge måtte flytte ud af lejligheden og bytte deres Range Rover ud med en gammel Polo på gule plader. Heldet vendte, da han skiftede over til at sælge til grossister og fik en verdensomspændende grossist med. Så kunne han købe hele Thürmer Tools.

Men helt glat gik det alligevel ikke. Han havde ikke held til at få innovationsmidler til at hive produktionen hjem fra Kina, så han kunne videreudvikle Thürmer Tools i den retning, han gerne ville, og måtte i stedet for gå nye veje igen. Ingeborg Rosenvinge havde hørt om 3D-print, og da Erick Thürmer altid havde set Thürmer som en ting, man trykker på, og så skaber det et produkt, gav han 3D-print et forsøg. I dag er det hele forretningsgrundlaget.

Spotify for værktøj

For Erick Thürmer er der ikke kun en vej til nysgerrighed. Tværtimod er han åben overfor forskellige tilgange. Ligesom hans brug af 3D-print opstod lidt ud af det blå, er han i bund og grund bare nysgerrig nok på teknologiernes, fremtidens og virksomhedens muligheder til at afprøve nye idéer.

Siden Ingeborg Rosenvinge foreslog 3D-print, har parret udviklet videre på brugen af det. Igen skete det lidt ved et tilfælde, men stadig med virksomheden i baghovedet som en slags ramme for idéernes muligheder, så det var i tråd med virksomheden.

En lille del på toppen af parrets flagstang var gået i stykker, og de måtte gå tomhændet ud af flere butikker, fordi den var udgået. Derfor foreslog Ingeborg Rosenvinge at 3D-printe den ødelagte del. Fem minutter senere stod de med en identisk del i hånden.

”Hele tankegangen førte til at gentænke firmaet til, at selvom vi kan 3D-printe ting, behøver vi ikke være dem, der printer. Alle kan gøre det”, fortæller Erick Thürmer og tilføjer, at det smarte ved den løsning er, at ingen producenter kan se, om en forbruger 3D-printer deres produkter eller smådele hjemme, og med udsigten til kun flere 3D-printere på verdensplan ville det give baghjul, hvis Thürmer Tools skulle stå for 3D-print.

I stedet for at 3D-printe selv er målet i dag at være Toolify – Spotify for værktøj. Sangene er byttet ud med IP-rettigheder (retsbeskyttelse af eksempelvis en opfindelse), som folk over hele verden kan downloade, 3D-printe og kort efter stå med produktet i hånden.

Sci-fi verden disrupter

For at forstå hvordan Erick Thürmer bruger nysgerrigheden som en drivkraft til at være et skridt tættere på fremtiden, er det nødvendigt at forstå hans verden.

Det er en verden, hvor alt næsten er muligt. I stedet for at se tunge skyer hængende i horisonten, ser han muligheder. Han frygter ikke, at robotterne overtager mange jobs, som store konsulentvirksomheder analyserer sig frem til. Det er derimod en realitet, han hilser velkommen, men han er også langt videre end det. Næsten som man kender det fra en sci-fi film, orienterer han sig allerede nu mod 4D-print med selvsamlende Ikea-møbler og nedbrydeligt tøj, som er printet efter den enkeltes højde og drøjde, mens han overvejer, hvilken rolle Thürmer Tools kan spille i sådan en verden. Sådan tænker han om nye teknologier.

”Der sidder sikkert mange og tænker, at disruption er latterligt. Men det har aldrig været vigtigere. Folk forstår ikke, at det er at tage noget exceptionelt vellykket og omdefinere det til noget nyt. Det er ødelæggende for andet, men hvis jeg ikke forandrer Thürmer Tools, er der ikke noget Thürmer Tools fremad”, siger han og sender med ordene ”#fakechanges” en røffel af sted til alle de virksomheder og ledere, der ikke tør kaste sig ud i forandringerne.

Farvel ego

”Man skal være åben overfor det hele, når det kommer til nysgerrighed. Også forskellige tankegange”.

Sådan forklarer Erick Thürmer, hvordan han bruger sin nysgerrighed i sit arbejde. I hans tilfælde kommer idéerne på mange forskellige måder. Både 3D-print og flagstangen var et tilfælde, hvor han gav en idé et forsøg. En anden af de opfindelser, som giver genklang på bundlinjen, er en 3D-printet kølekanal, som han fandt på, da han en dag stod i badet og kiggede op i brusehovedet.

Men det har også været en proces at komme der til, hvor han tør gribe idéerne, når han støder på dem.

”Jeg har fjernet mit ego. Det har nok været den største forandring. Det gør også, at jeg kan have svært ved at kende mig selv i situationer, men hvis man ikke tør fjerne det, kan man ikke tage de store forandringsskridt, der skal til”.

Det handler også om at være ærlig og håndtere frygten, når man kaster sig ud i uafprøvede idéer, fortæller han.

”Nysgerrighed handler om ikke at være bange. Der er mange ting, der er mega skræmmende, men det er også i det spændingsfelt, man lærer at leve i craziness”.

For nysgerrig til direktørrollen

Det kræver en stor position selvindsigt og selvkontrol at være nysgerrig helt ind til benet og fjerne ens ego.

”Alle de følelser, som en normal person går gennem på en uge, oplever jeg på én dag”, siger Erick Thürmer.

For at nå dertil, hvor han er i dag, har han brugt meget tid på at arbejde og udvikle sig selv. Blandt andet med hjælp fra en spirituel coach og i stedet for at overbooke kalenderen med møder, har han et princip om at fylde kalenderen med ting, der inspirerer ham. Selvom han står i spidsen for Thümer Tools, har han også en CEO trainee, fordi han ikke altid er den bedste leder for virksomheden.

”Til at accelerere virksomheden og kunderne, er jeg mega god. Det ved jeg. Og jeg ved, jeg kan rocke den. Men jeg ved også, at så snart de nye kunder er faldet til og har det godt, så er jeg en dårlig direktør, fordi jeg er en dårlig daglig leder. Det er min nysgerrighed, der gør, at jeg er dårlig til det, fordi jeg keder mig”, forklarer han.

Han har også tidligt i udviklingen med at gøre Thürmer Tools til dem virksomhed, den er i dag, afsat sig selv som direktør. Det skete på opfordring fra konsulenter, han selv havde bedt om hjælp fra.

”Jeg skal holde mig til at gøre noget, når det er det rigtige at gøre. Man skal være på konstant rejse med sig selv, så kommer tingene til en”.

Hverken Erick Thürmer eller Ingeborg Rosenvinge kan svare på, hvad det præcist er, de har gjort rigtigt, siden Thürmer Tools i dag er blevet en millionsucces. De prøvede bare. Prøvede sig frem og tog ved lære af fejl uden at have et klart svar på, hvorfor de gjorde, som de gjorde.

”Mange af de ting, vi gjorde, kan man i dag læse om i lærebøgerne”, slutter Ingeborg Rosenvinge.

Erick Thürmer taler ved F5 Box i København, 7. maj.

Foto: Tom Lindboe

Mia Laursen

Læs også

Har du fundet din praktikplads til næste semester?

Har du fundet din praktikplads til næste semester?

F5 er en ung og ambitiøs virksomhed, som stræber efter at være Danmarks foretrukne leverandør indenfor lederudvikling. Vi har gennem de seneste 6 år samlet ca. 2000 ledere fra Danmarks største organisationer til sparring via netværksgrupper, foredrag, konferencer og...

read more
“I et eksternt netværk kan du tale frit”

“I et eksternt netværk kan du tale frit”

Er man som leder medlem af et internt organisationsnetværk, kan det til tider være svært at tale rent ud af posen. Det mener Henriete Siff Thomsen, der er centerleder i Frederikssund Kommune. Hun føler, at der er et andet fortrolighedsrum i hendes netværk hos F5...

read more
“Intimitet er nøglen til lederskab”

“Intimitet er nøglen til lederskab”

Lederudvikling kommer i mange afskygninger, men der er stor forskel på udbyttet, mener Stefan Schlie, der er Head of WTG Engineering i Vattenfall. Han går både til workshops og konferencer, men peger på, at et netværk med kontinuitet og intimitet har mest at byde...

read more

Medlemskaber

Som medlem hos F5 er du altid på forkant med de nyeste trends og tendenser indenfor ledelse og lederudvikling. Vi samler nysgerrige og ambitiøse ledere, der har fokus på personlig udvikling gennem sparring og faglige diskussioner.

Vil du være med i et professionelt ledernetværk eller blot have adgang til alle vores konferencer og foredrag, så bliv klogere på dine muligheder her.

Hent PDF om netværket

Indtast dine oplysninger og få adgang til PDF'en.

Source - network group

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Få en gratis workbook.

Indtast dine oplysninger og vi sender dig en rabatkode, der giver dig én gratis workbook.

Tak.

Tal med en rådgiver.

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Få en gratis workbook.

Indtast dine oplysninger og vi sender dig en rabatkode, der giver dig én gratis workbook.

Tak.

Tal med en rådgiver.

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Tal med en rådgiver.

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Tal med en rådgiver.

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Tal med en rådgiver.

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Tal med en rådgiver.

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Tal med en rådgiver.

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Tal med en rådgiver.

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Tal med en rådgiver.

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette kursus?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Er du interesseret i dette kursus?

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source

Tak.

Indtast dine oplysninger og modtag vores eventkalender i din mailindbakke

Source

Tak.

Indtast dine oplysninger og modtag kursusbeskrivelse i din mailindbakke

Source

Tak.

Indtast dine oplysninger og modtag netværksbeskrivelsen i din mailindbakke

Source

Tak.

Indtast dine oplysninger og modtag netværksbeskrivelsen i din mailindbakke

Source

Tak.

Tal med en rådgiver.

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source - counseling

Tak.

Tal med en rådgiver.

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source - counseling

Tak.

Tal med en rådgiver.

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source - counseling

Tak.

Tal med en rådgiver.

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source - counseling

Tak.

Tal med en rådgiver.

Indtast dine oplysninger og vi vil kontakte dig.

Source - counseling

Tak.

Indtast dine oplysninger og modtag brochuren om medlemskabet i din mailindbakke

Source - membership PDFs

Tak.

Indtast dine oplysninger og modtag brochuren om medlemskabet i din mailindbakke

Source - membership PDFs

Tak.

Are you interested in this network group?

Fill out the form and we will contact you.

Source - counseling

Thank you.

Are you interested in this network group?

Fill out the form and get access to the PDF about the network.

Netværksbeskrivelser

Thank you.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og få adgang til PDF'en om netværksgruppen.

Netværksbeskrivelser

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og få adgang til PDF'en om netværksgruppen.

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og få adgang til PDF'en om netværksgruppen.

Netværksbeskrivelser

Tak.

Er du interesseret i dette netværk?

Indtast dine oplysninger og få adgang til PDF'en om netværksgruppen.

Netværksbeskrivelser