STRATEGISK OFFENTLIG LEDELSE ØST

SOM OFFENTLIG CHEF SKAL DU HÅNDTERE SVÆRE …

… spændingsfelter og balancer. Du skal være fleksibel og imødekommende over for skiftende ønsker hos politikere og omverdenen samtidig med, at du skaber stabile og gennemskuelige arbejdsbetingelser for organisationens ledere og medarbejdere. Du skal være åben for tværgående samarbejde med andre organisationer og sektorer samtidig med, at du står til ansvar inden for dit eget forvaltningshierarki. Derudover skal du selv være tydelig og ansvarstagende som leder, men også kunne give plads og spille en mere faciliterende og understøttende rolle.


At være strategisk leder indebærer at bane vej for fælles handling i sådanne spændingsfelter. Det betyder et livslangt arbejde med at udvikle et nuanceret billede af sit ledelsesmæssige handlerum, af organisationen og sig selv. Formålet med netværket er at skabe inspirerende læreprocesser for offentlige ledere. Netværket tilbyder forståelse af de dynamikker, der kendetegner området, ved at tilbyde redskaber til at håndtere medlemmernes udfordringer og ved at opdyrke gode sparringsrelationer mellem medlemmerne.

Network Director

METTE AAGAARD

Mette Aagaards ekspertise ligger inden for kommunikation, strategi og ledelse, og hun har mange års erfaring som en effektiv ‘Wing(wo)man’ for ledere, der ønsker at drive ægte forandring og sikre konsistens mellem strategi og handling.


Mette har haft flere bestyrelsesposter og ledende stillinger som Global HR-direktør og Vice President i Novo Nordisk og BIG – Bjarke Ingels Group. Hun er certificeret i sociokrati og har været med til at indføre medledelse i flere store organisationer – bl.a. i Slagelse Kommune, hvor hun har siddet som udviklingschef.

Test

TEMATIKKER

Som medlem kommer du på forkant med den nyeste viden og udvikling inden for ledelse. Her er et par eksempler på temaer, vi har behandlet i netværksgruppen i løbet af de seneste år:

Det fleksible arbejdsliv: Leflen for medarbejderne eller nødvendighed?

Det fyger om ørene på os med bud på, hvordan vi kan tilbyde et fleksibelt arbejdsliv til medarbejderne. Men hvorfor skal vi overhovedet lægge os i selen for at tilbyde mere fleksibilitet? Og hvad betyder det for ledelsesopgaven?

Bag om psykologisk tryghed

Vi kommer dybere end det åbenlyse i begrebet, studerer stadier i udviklingen af psykologisk tryghed, og vi skal arbejde med balancen mellem høje krav og psykologisk tryghed. Vi vil relatere det til vores netværk og eventuelt jeres lederjob.

Attraktive arbejdspladser

Store dele af den offentlige sektor savner arbejdskraft. Derfor er det endnu vigtigere end tidligere, at vi kan tilbyde attraktive arbejdspladser, så de unge søger mod den offentlige sektor, de midaldrende trives og de ældre bliver lidt længere på arbejdsmarkedet.

Test

Vil du have hjælp til at finde den rette netværksgruppe?