LEDELSE OG INNOVATION 4

DET INNOVATIVE LEDERSKAB

Mange ledere har blikket rettet mod verdens accelererende forandringer, hvor det handler om at gentænke forretningsmodeller og være ’agil’ og ’disrupte’ organisationen. Men i farten glemmer de at forstå, hvilken betydning kompleksiteten og forandringer har for deres lederrolle og medarbejderne. Ledere skal være mere bevidste om, hvordan de leder i forandringer.


For de fleste organisationer er der meget innovations- og udviklingspotentiale at hente ved at tænke ledelsespraksis ind som et element i innovationsprocessen.


Det handler om at forstå forandringernes medfølgende psykologiske udfordringer, hvilken betydning de har, og hvordan de skal håndteres.


Det innovative lederskab
I netværket diskuterer vi, hvordan du kan bruge din lederrolle som et greb til at understøtte den innovative proces. Vi ser på din rolle fra et innovativt og et psykologisk perspektiv og identificerer dine styrker, svagheder og potentialer, så du kan udvikle og tilpasse din ledelsesstil til den enkelte situation.

Network Director

TOM HANSEN

Tom Hansen har arbejdet med ledelse, strategi og transformation i globale virksomheder det meste af sin karriere. Han er betroet rådgiver for topledere, og han har ansvaret for F5’s netværk Global Leadership (for expats i executive-roller om temaet hvordan leder man globale kulturer).

Han er samtidig forfatter til bogen “7 praksisser – der gør virksomheder entreprenante igen”, der blev udgivet i juni 2019 og handler om ledelse og innovation.

Test

TEMATIKKER

Som medlem kommer du på forkant med den nyeste viden og udvikling inden for ledelse. Her er et par eksempler på temaer, vi har behandlet i netværksgruppen i løbet af de seneste år:

Robotterne kommer

Du kan blive ven eller sågar kærester med en kunstig intelligens. Og du kan genskabe de døde. Unge (mis?)bruger i stor stil ChatGPT til at løse opgaver og generativ AI kan snart overtage en masse job …

Spørgsmål og ikke mindst dilemmaer er der mange af.

At lære at lære

Hvordan kan organisationer skabe kultur og miljø for enkeltpersoner og organisationer, hvori de kan lære og vokse. Dette indebærer et kendskab til organisationens nuværende og fremtidige behov, samt hvordan man skaber en læringskultur, der driver engagement.

Robusthed i individer, teams og organisationer

Når vi kigger på organisationer i dag og så langt, som vi kan se ind i fremtiden, så virker det oplagt, at den første præmis for at kunne overleve, uanset organisationens industri og størrelse, drejer sig om evnen til at kunne håndtere det uventede.

Test

Vil du have hjælp til at finde den rette netværksgruppe?