lectureContent.image.alt

ARGUMENTER FOR MENNESKER

Foredrag med Christiane Vejlø

Product information

449,- ex. moms

Gratis for medlemmer

Ny Kongensgade 9C, 1472 København K

26. august 2024

14:30 - 16:00

Mød en af Danmarks stærkeste profiler på forholdet mellem mennesker og teknologi. Mens teknologien udvikler sig med stadig større hast, så presser et vigtigt spørgsmål sig på. Hvad bliver menneskets rolle i en fremtid domineret af maskiner? Hvad betyder det, at maskinerne er begyndt at tale og skrive og skabe som os? Taber vi vores jobs til automatiseringen? Bliver vores læge, lærer og kærester erstattet af robotter? Vil nogen overhovedet gide lave kunst? Det er valide spørgsmål, og med udgangspunkt i bogen "Argumenter for mennesker" giver Christiane Vejlø et bud på, hvilke unikke menneskelige kvaliteter, som måske kan sikre vores art en plads i fremtiden. Christianes bog og foredrag trækker på et væld af forskning og underholdende konkrete eksempler: Fra Platon og H.C Andersen til Elon Musk og Nick Cave. Og heldigvis er der håb og masser af argumenter for mennesker.

Formål:

Foredraget henvender sig til ledere, der ønsker at forstå kunstig intelligens i det daglige arbejde og vigtigst, at forstå forholdet mellem mennesker og teknologi. Foredraget er relevant for alle, der møder eller vil møde kunstig intelligens i deres arbejde fremover – og det bliver formentligt os alle sammen.

Udbytte:

  • Forstå, hvad det betyder for dig og dit arbejde, at maskinerne er begyndt og tale som os
  • Bliv klogere på, hvad den digitale omstilling betyder for danske virksomheder
  • Få indsigt i, hvilke unikke egenskaber hos mennesker der kan sikre vores relevans i en teknologisk fremtid

Taler:

CHRISTIANE VEJLØ

Christiane Vejlø har en baggrund i medievidenskab og en karriere i tele- og mediebranchen har hun siden 2001 haft fokus på teknologisk innovation og etiske problemstillinger i det digitale rum. Gennem sin virksomhed, Elektronista Media, producerer hun indhold om digital livsstil og ansvarlig teknologi. Hun har også været rådgiver for flere regeringer og var i 2018 formand for en af regeringens ekspertgruppe om dataetik. Christiane Vejlø også markeret sig i mediebilledet som radio- og tv-vært. Hun fokusere på den digitale omstilling, som danske virksomheder står overfor og med omfattende erfaring er hun en central stemme i diskussionen om, hvordan digitaliseringen skal forme fremtidens Danmark.