lectureContent.image.alt
test

RASMUS MARK PEDERSEN

Podcast: Da Lone var åben om sin stress kom hendes ansatte og sagde tak

Hør historien om, hvordan tre måneders sygefravær ændrede Lone Hansens organisation til det bedre.


Noget så sjældent som en leder, der har talt åbent om mentale problemer.

Det er Lone Hansen et eksempel på. Hun har en karriere bag sig som embedskvinde og kontorchef i Undervisningsministeriet, vicedirektør og sidenhen direktør på en af landets største erhvervsskoler, TEC, og rektor på FGU Hovedstaden. I dag er hun analysekonsulent i Danske Gymnasier og Erhvervsskoler.

Som direktør på TEC fik hun ansvaret for en gennemgående forandring af hele organisationen. Alt fra grundlæggende strukturændringer til ny strategi og en forandring af kulturen. Hun oplevede selv at komme godt i mål med det, men det havde også personlige konsekvenser.

Hun er typen, der altid har kunnet køre langt på literen og have mange bolde i luften. Men pludselig oplever hun, at noget er galt.

Hukommelsen begyndte at svigte, og en følelse af afmagt over ikke at kunne det, som man gerne ville, indtrådte. Hun blev ramt af stress.

Modsat hvad man måske normalt oplever fra ledere, så var hun meget åben om sin stresssygemelding, hvilket hendes medarbejdere lagde mærke til.

Hun oplevede, hvordan hendes åbne tilgang faktisk ændrede organisationen og dens medarbejdere til det bedre.

Hør hvordan det skete og meget mere i denne udgave af podcasten F5 Focus, hvor Lone Hansen også giver sine råd til, hvordan man som leder skaber åbenhed på arbejdspladsen. Man skal blandt andet ikke se sig selv som helten.

Hør podcasten her.