heh

Magasinet F5 Update

Ledelse, arbejdsliv og organisationsudvikling

Case: Coach i robusthed måtte tage egne værktøjer i brug, da konkursen ramte

Katrine Sejersen-Permin kendte alt til metoderne til at skabe robusthed. I ti år havde hun lært dem fra sig til ledere. Da hendes egen virksomhed gik konkurs, måtte hun pludselig selv tage dem i brug.

Du er bedre stillet som hvid, midaldrende mand fra Nordsjælland - men hvad gør du, hvis du er uden for den stereotyp?

Forskning af, hvem der har magten i Danmark, afslører, at det er meget nemmere for nogle mennesker end andre at få den. Den tendens gør sig også gældende i private firmaer, men forskningen viser også et middel til at springe køen over: Få dig en mentor. Det er bare ikke helt ligetil.

Et snøft til forskel

Stine Bosse blev koncerndirektør i TrygVesta efter nogle år med hårde og opslidende magtkampe. Men hvordan endte hun på toppen? Og hvordan sørgede hun for, at magtkampene ikke blussede op igen? Svaret skal blandt andet findes i et lille snøft med næsen og en stor oprydning i organisationen.

Etisk tænkning begynder i toppen

Det hjælper Too Good To Go at være en værdidreven virksomhed, men det er langt fra nok, når bæredygtighed og klimabevidsthed skal gøres konkret. Landechef Heidi Boye mener, at forandringerne skal starte i toppen for at fungere bedst.

Forstår du den verden, du arbejder i?

Virksomheder, der kun tænker på bundlinjen, er ude af trit med den verden, de er en del af. Så klar er beskeden fra diversitetskonsulent Marie Valentin Beck, der opfordrer ledere til at tage fat på mindset og strategi.

Guide: Den robuste arbejds-plads er der, hvor du trives

Robusthed kan beskues fra et organisatorisk synspunkt, som noget, der skabes på arbejdspladsen. Det mener Thomas Clausen, seniorforsker ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, som giver fem gode råd til at skabe høj trivsel.

Guide: Fem spørgsmål, når etik skal vægtes mod bundlinjen

Hvad skal man overveje, når man som leder skal vurdere, om man skal vælge profit fra af etiske årsager? Vi har spurgt strategisk rådgiver Lasse Meldgaard Bloch, og det er blevet til fem spørgsmål, du som leder kan stille dig selv.

Guide: Sådan undgår du opslidende magtkampe

Magtkampe kan være ødelæggende for en organisations dynamik, moral og produk-tivitet. Men hvordan kan ledere arbejde aktivt for at undgå disse opslidende kampe? Her giver Caroline Hart Sehested syv essentielle råd, der kan guide enhver leder i at skabe en sund magtkultur:

Personligt lederskab er fundamentet: “Du skal tage din egen iltmaske på, før du kan hjælpe andre”

For Nicolai Moltke-Leth er personligt lederskab en forudsætning for at kunne lede andre, og i personligt lederskab spiller robusthed en vigtig rolle. Som tidligere jægersoldat har han været vant til at overkomme pressede situationer, men han mener, at det er en færdighed, som alle kan lære.

Podcast "Normerne for god opførsel og forretningsstrategi kan ændre sig i morgen"

Virksomheder kan ikke bare længere overholde loven og så regne med, at de har deres på det tørre. For hvis ikke etikken er på plads, opstår der kriser og dilemmaer. Direktør i We Love People, Christina Blak, er månedens gæst i F5 Focus.

Podcast: Da Lone var åben om sin stress kom hendes ansatte og sagde tak

Hør historien om, hvordan tre måneders sygefravær ændrede Lone Hansens organisation til det bedre.

Podcast: Lars Løkkes triumf i 1999 kan lære os meget om, hvordan man vinder magten

Han var underdog mod det politiske fænomen Peter Brixtofte. Men alligevel endte Lars Løkke Rasmussen som næstformand i Venstre i 1999. Og grunden til det kan koges ned til et ord: Relationer.

Sådan bliver du selv robust

Selv det stærkeste træ kan falde. Mental robusthed har en afgørende betydning for, hvordan vi møder de udfordringer, der findes på arbejdspladser. Heldigvis er mental robusthed noget, man selv kan træne og forbedre. Få her fem gode råd til hvordan.

Ukomfortable samtaler hjælper mod magtmisbrug

Magt er et tveægget sværd for en virksomhed. På den ene side driver det virksomheden frem, på den anden side kan det hæmme væksten, siger ledelsesekspert Caroline Sehested, der har et våben mod magtkampe: Ukomfortable samtaler.

Workbook: Bundlinje og etik

I denne måned giver vores workbook perspektiver på sammenhængen mellem bundlinje og etik – Hvad bliver du som leder målt på? Er det kun bundlinjen, der tæller? Eller er det også vigtigt med langsigtede perspektiver?

Workbook: Magt og alliancer

Denne måneds workbook giver perspektiver på magt og undersøger, hvordan magt, trods potentielle farer, kan styres med omhu, indsigt og strategi.

Workbook: Robusthed

I denne måned giver vores workbook perspektiver på robusthed. Vi lever i en verden, der konstant forandrer sig, og evnen til at stå fast, når man møder udfordringer, er afgørende for vores mentale velbefindende såvel som for at trives og præstere under pres.