lectureContent.image.alt
test

ELISABETH HAMERIK SCHWARZ

Workbook: Pseudoarbejde

I denne måneder får du perspektiver på pseudoarbejde, der for mange er forbundet med bureaukrati og blandt andet forstås som kontrol af andres arbejde, møder uden formål og ligegyldige udviklingsprojekter.


En undersøgelse fra Konsulenthuset Ballisager viser, at 55 procent af de adspurgte danskere oplever at udføre pseudoarbejde, som ikke skaber reel værdi. Ejer og direktør i konsulenthuset Ballisager, Morten Ballisager, mener, at det er et tal, der bør få alarmklokker til at ringe hos danske ledere.

Medforfatter til bogen "Pseudoarbejde" Dennis Nørmark fortæller, at du kan spotte pseudoarbejde på mængden af bullshit i den organisation.

Ifølge CBS-professor Signe Vikkelsø har administration og bureaukrati fået skylden for pseudoarbejde, men hun derimod mener skyldes dårlig ledelse.

Erhvervspsykolog Lotte Stausbøll Lüscher mener, at det er afgørende af luge ud i de organisatoriske processer for at minimere pseudoarbejde, for det kan vise sig, at nogle arbejdsopgaver er en del at en proces, der ikke længere giver mening - eller aldrig har gjort det.

Download månedens workbook her.