lectureContent.image.alt
test

ELISABETH HAMERIK SCHWARZ

Workbook: Fremtidens organisationer

I denne måned giver vores workbook perspektiver på fremtidens organisationer – hvordan kan man navigere i en verden, vi ikke ved, hvad bringer?


Vi kan ikke spå om fremtiden, men vi ved dog, at den byder på forandringer og masser af dem. Så hvordan navigerer vi i en verden, som vi aldrig ved, hvad bringer? Det gør vi ved at finde os til rette i at være i tvivl, siger fremtidsforsker Anne-Marie Dahl, der bakkes op af en anden fremtidsforsker, Louise Lind, som mener, at det at være dygtig til at lære bliver altafgørende fremover. Læs i første artikel deres bud på, hvad en usikker fremtid bringer med sig.

En af de ting, som vi dog ved med sikkerhed, er, at fremtiden vil stå i teknologiens tegn. Allerede nu er digitaliseringen en kæmpe del af vores hverdag, men lige så hurtigt som ChatGPT svarer på dine spørgsmål, skal du også vænne dig til, at den muligvis overtager dine jobfunktioner. Det behøver dog ikke at være en dårlig ting, hvis man formår at bruge den kunstige intelligens til sin fordel, siger ekspert i AI, Preben Mejer. Læs i artikel to om, hvad du kan forvente af AI, og find også her ud af om ChatGPT var dygtig nok til at overtage skribentens job.

Jacob Støvring Christensen har været topleder i flere internationale virksomheder, så da han startede Naver Energy, der arbejder med teknologiløsninger inden for grøn energi, vidste han præcis, hvilken virksomhed han ville skabe – og hvad han ikke ville have. I dag er Naver Energy en værdibaseret virksomhed, hvor der er plads til at være et helt men-neske, fordi samhørigheden er i centrum. Læs i månedens case, hvordan det hele blev udtænkt.

I denne måneds udgave af podcasten F5 Focus kan du også fordybe dig i, hvad de vigtig-ste tendenser for fremtidens virksomheder bliver. For selvom Caroline Hart Sehested med sine egne ord ikke er fremtidsforsker, hjælper hun virksomheder til at talentudvikle, så det passer ind i deres fremtid. Du kan finde podcasten her.

Som altid vil der efter hver artikel være arbejdsspørgsmål, som I kan bruge til refleksion og diskussion i ledelses- eller netværksgruppen.

Læs vores workbbok om fremtidens organisationer her.