lectureContent.image.alt
test

NILS WÜRTZENFELD

“Vores styrke ligger i vores forskellighed”

Et netværk bygget på diversitet, sparring og høj faglighed er med til at styrke dit lederskab. Det mener Jørgen Schøller, der er head of operations hos DTU og medlem af F5’s netværksgruppe ‘Innovation i virkeligheden’.

Et netværk bygget på diversitet, sparring og høj faglighed er med til at styrke dit lederskab. Det mener Jørgen Schøller, der er head of operations hos DTU og medlem af F5’s netværksgruppe ‘Innovation i virkeligheden’.


“Jeg oplever, at folk ofte er for ens inden for samme organisation, og at det derfor kan være svært at opnå nye perspektiver og refleksioner i forbindelse med sit lederskab.” Det forklarer Jørgen Schøller, der er head of operations ved DTU Health Technology og bestyrelsesmedlem i blandt andet EIT Health Scandinavia.

Til gengæld mener han, at man opnår et stort fagligt udbytte ved at finde et netværk, der matcher ens udfordringer såvel som kompetencer – noget han har fundet i F5’s netværksgruppe ‘Innovation i virkeligheden’, der består af 15 ledere fra vidt forskellige organisationer.


“Det er utroligt inspirerende, at folk kommer fra så mange forskellige virksomheder. Den organisation, jeg sidder i, er meget forskellig fra de andre organisationer, der er repræsenteret i netværket. På den måde lærer jeg mennesker at kende, som jeg ikke naturligt ville have mødt. Det giver helt nye og anderledes perspektiver og input frem for at sparre i sin egen organisation, hvor folk tænker meget identisk”, siger Jørgen Schøller.


Han forklarer videre, at gruppemedlemmernes problemstillinger og udfordringer grundlæggende er de sammen, selvom de har forskellige baggrunde. Samtidig er det ifølge Jørgen Schøller helt essentielt, at der er tale om et sparringsnetværk og ikke et oplægsnetværk.

“Jeg har gået til mange oplæg og seminarer, og det kan hurtigt blive langtrukkent og trættende med ren undervisning. I et sparringsnetværk er interaktionen til gengæld enormt god. Der er en afgørende samhørighed med livlige diskussioner kombineret med både humor og et decideret venskab”, understreger han og forklarer videre, at det faglige niveau i gruppen også er afgørende for hans deltagelse.


“Det faglige niveau er højt. Det hænger måske sammen med, at det jo ikke er hvem som helst, der får lov at blive del af sådan et netværk. Det koster ens virksomhed nogle penge, og på den måde har man skabt en automatisk selektionsproces. Jeg er i hvert fald havnet i en gruppe, der matcher mig og min faglighed”, siger han og tilføjer:

“Jeg vil anbefale at blive del af en netværksgruppe, hvis man ønsker at blive bragt ud af sit snævre felt og få nye indsigter, refleksion og viden, men også konkrete værktøjer gennem påvirkninger udefra. Disse møder får mig til at tænke anderledes og dermed nok også handle mere reflekteret, end jeg ellers ville have gjort”.